Cele mai liniștite orașe din lume, potrivit unui nou studiu

În fruntea listei se află localitatea norvegiană Bergen.

Pentru turiștii care caută pur și simplu liniște, Icelandair a realizat un studiu pentru a determina care sunt orașele din întreaga lume care oferă cele mai relaxante medii.

Foto: Getty Images

Bergen, Norvegia - cel mai liniștit oraș din lume

Conform rezultatelor unui sondaj recent al Asociației Psihologice Americane, 46% dintre adulții generației Z (născuți între 1990 și 2010), consideră că sănătatea lor mintală s-a înrăutățit de la debutul pandemiei, în timp ce 33% din Generația X (cei născuți între 1960 și 1980), 31% dintre mileniali (născuți între 1980 și 2000), 28% din generația „Boomer" (născuți între 1940 și 1960) și 9% din adulții mai în vârstă raportează, de asemenea, aceeași problemă.

Întrucât mediile în care trăim joacă un rol important în sănătatea mintală, Icelandair a realizat un studiu pentru a îndrepta oamenii către orașe care le pot oferi mai multă liniște. Folosind o varietate de resurse pentru a evalua locațiile din întreaga lume și analizând factori precum poluarea luminoasă, traficul, nivelurile de fericire, compania aeriană a venit cu o listă a celor mai relaxante 20 de orașe.

Foto: Unsplash

Perth, Australia

Pe primul loc se află Bergen, Norvegia, care a câștigat pentru nivelul extrem de scăzut al traficului, poluării luminoase și fonice și speranței medii de viață extrem de ridicate - 83 de ani.

Orașul cu cel mai mare parc din lume, Perth, Australia s-a clasat pe locul al doilea, fiind urmată de Reykjavik, Islanda, care a obținut un punctaj deosebit datorită locației sale – în mijlocul unui peisaj natural extrem de frumos.

Privind lista în ansamblu, Australia a obținut punctaje mari cu Brisbane, Melbourne și Sydney, în total cu 4 orașe în top 20, în timp ce Noua Zeelandă are, de asemenea, trei orașe pe listă. Din Statele Unite tot trei orașe au intrat pe listă – pe ultimele trei locuri ale acesteia.

Iată lista completă a celor mai liniștite orașe din lume

Foto: Unsplash

Reykjavik, Islanda


  1. Bergen, Norvegia
  2. Perth, Australia
  3. Reykjavik, Islanda
  4. Helsinki, Finlanda
  5. Wellington, Noua Zeelandă
  6. Zurich, Elveția
  7. Brisbane, Australia
  8. Melbourne, Australia
  9. Stockholm, Suedia
  10. Auckland, Noua Zeelandă
  11. Oslo, Norvegia
  12. Sydney, Australia
  13. Copenhaga, Danemarca
  14. Tel Aviv, Israel
  15. Christchurch, Noua Zeelandă
  16. Toronto, Canada
  17. San Jose, Costa Rica
  18. Dallas, SUA
  19. Houston, SUA
  20. Washington, D.C., SUA
AMI MÉG ÉRDEKELHET