Se pot cheltui sume imense pe mâncare și băutură în aeroporturi

Cazurile extreme în care o masă sau o băutură cumpărată într-un aeroport a devenit o cheltuială neașteptat de costisitoare au devenit subiect de discuție pe mai multe platforme de socializare.

Foto: Shutterstock


Recent, pe Reddit a apărut o postare legată de călătorii, în care autorul se întreba care a fost cea mai mare sumă cheltuită vreodată de un pasager pe mâncare sau băutură într-un aeroport.

"M-am trezit cheltuind 26 de dolari pe un meniu de bază Burger King plus un sandwich cu pui. A fost una dintre cele mai ieftine alegeri. A trebuit să râd de absurditatea situației. Orice poveste cu mâncare scumpă de la aeroport pe care doriți să o împărtășiți pentru distracție, nu ezitați să ne-o trimiteți", scrie postarea.

Foto: Shutterstock

Iar mesajul a primit multe răspunsuri uimitoare.

Unul dintre respondenți, de exemplu, a cumpărat o sticlă de apă cu 9 dolari la Geneva. Un alt pasager a cheltuit 27 de euro pentru o bere și un sandviș cu pui pe aeroportul din Oslo anul trecut. "Săptămâna trecută am cheltuit aproape 20 de dolari pentru o pungă normală de ursuleți gumați", a spus un alt comentator. Un alt pasager a recunoscut că a cheltuit 30 de dolari pe un pahar de vin pe Aeroportul Internațional John F. Kennedy din New York.

Un altul a plătit 110 dolari pentru două aperitive și două pahare de vin.

Foto: Shutterstock

Deși trebuie să fie supărător să plătești atât de mult, există multe motive pentru care mâncarea din aeroporturi costă atât de mult, nu în ultimul rând chiria mare pentru spațiile respective. Acestea fiind spuse, este de înțeles de ce mulți pasageri sunt frustrați de faptul că primesc mâncare și băutură la un preț de multe ori mai mare în timp ce așteaptă să zboare.

AMI MÉG ÉRDEKELHET