Cină fără mască sub lampioane transparente în Tokyo

Hoshinoya Tokyo, un restaurant din capitala japoneză, a propus un mod nou de a mânca în siguranță pe vremea pandemiei.

Pe măsură ce ne apropiem de al treilea an al pandemiei, putem să spunem că majoritatea dintre noi ne-am obișnuit să purtăm măști faciale zilnic. De asemenea, ne-am obișnuit și să vedem numeroasele propuneri de design inedite și interesante pentru a păstra distanțarea socială.

Foto: Hoshinoya Tokyo

Restaurantul Hoshinoya a introdus un nou concept, numit „cina cu lanterne din Tokyo", o experiență culinară cu partiții transparente de tip lampioane între fiecare oaspete. Felinarele personalizate sunt suspendate deasupra capului fiecărei client, ceea ce înseamnă că își pot scoate masca în timpul cinei, permițând oamenilor să se bucure de conversația la masă, fără să își facă griji că nu sunt auziți sau că nu pot citi expresiile faciale ale celeilalte persoane.

Foto: Hoshinoya Tokyo

Hoshinoya Tokyo a ales lampioanele, deoarece acestea sunt un obiect atribuit obiceiurilor și culturii tradiționale japoneze. Acestea sunt fabricate de renumitul atelier Kojima Shoten din Kyoto, fondat încă din perioada Edo (secolul XVII-XIX). Fiecare măsoară 75 cm în diametru și 102 cm în înălțime și vine cu o secțiune transparentă mare din vinil cu o grosime de 0,15 mm. Concepute pentru a fi funcționale și frumoase, lampioanele dispun, de asemenea, de un sistem integrat care luminează fața cu lumină caldă.

Foto: Hoshinoya Tokyo

Cina cu lampioane din Tokyo are loc într-un spațiu privat de 40 mp. Camera este ventilată de minim 5 ori pe oră, ceea ce este de aproximativ 10 ori mai mult în comparație cu direcțiile japoneze privind standardele de construcție – care prevede o rată de ventilație de 0,5 ori pe oră. Cina cu lampioane din Tokyo este disponibilă doar cu un meniu fix, cu feluri specifice ale bucătăriei nipone.

Foto: Hoshinoya Tokyo

AMI MÉG ÉRDEKELHET