Cinci versiuni speciale de ciocolată caldă din lume

Aproape fiecare țară din lume are propria rețetă.

Foto: Shutterstock


În frigul iernii, nu există o băutură mai bună care să te încălzească decât o ciocolată caldă. Ingredientele folosite pentru a prepara această băutură delicioasă în diverse țări sunt diferite. Am adunat cele mai neobișnuite versiuni de pe trei continente.

​GHANA

Ghana este una dintre cele mai mari țări producătoare și exportatoare de cacao din lume. Ciocolata caldă ghaneză este cel mai adesea preparată cu ciocolată neagră, lapte, vanilie, miere și scorțișoară, iar adulții o " întăresc" adesea cu rom. Gustul picant al scorțișoarei și al romului creează un echilibru excelent cu cremozitatea vaniliei, a laptelui și a ciocolatei.

​INDIA

Foto: Instagram

Ciocolata caldă locală rezonează cu varietatea bucătăriei indiene. Versiunea din Mumbai, de exemplu, conține ciocolată albă aromată cu ghimbir, scorțișoară, cardamom, cuișoare și piper, rezultând o aromă neobișnuit de colorată, foarte diferită de cea cu care suntem obișnuiți.

COLUMBIA

Foto: Instagram

Ciocolata caldă columbiană, cunoscută la nivel local sub numele de santafereño, este de neratat pentru fanii mixurilor neobișnuite. Are la bază ciocolata amară locală, cu scorțișoară, cuișoare, miere și cel mai neobișnuit ingredient, brânză. Brânzeturile moi sunt cele mai potrivite, cum ar fi mozzarella sau brânza de capră ușor sărată, care trebuie rasă în ciocolata caldă.

MEXIC

Foto: Instagram

Mexicul este "locul de naștere" al ciocolatei, deoarece cacaua a jucat un rol sacru în vechea civilizație mayașă, și nu este o coincidență faptul că a fost consumată și ca băutură. Antropologii cred că rețeta originală a ciocolatei calde, care era preparată ca berea și băută rece, provine de la mayași. Cu toate acestea, mexicanii moderni au modificat rețeta, adăugând lapte, zahăr, scorțișoară și pudră de chili în ciocolata caldă, pentru a crea o băutură răcoritoare și picantă.

​PANAMA

Foto: Instagram

Cel mai puțin asemănătoare cu versiunea clasică, băutura panameză este orice numai dulce nu. Rețeta sa tradițională cere cacao, piper cayenne, uneori ardei iute și puțină banană în loc de zahăr sau lapte, astfel băutura provenită de la indigenii Kuna este mai degrabă amară.

AMI MÉG ÉRDEKELHET