4 orașe în care experiența înfloririi cireșilor este similară cu cea din Japonia

Este adevărat că Japonia este una dintre cele mai cunoscute țări pentru florile de cireș, dar în multe alte părți ale lumii putem savura de aproape sakura.

Foto: Shutterstock

În Japonia, cireșii înfloresc primăvara doar aproximativ două săptămâni, timp în care milioane de oameni călătoresc acolo pentru a vedea pe viu minunatele petale. Unii urmăresc înmugurirea mergând din oraș în oraș - Societatea Meteorologică din Japonia face o prognoză precisă în fiecare an. Cu toate acestea, copacii originari din Asia trăiesc în întrega lume, așa că nu trebuie să călătorim neapărat până la capătul lumii doar pentru a vedea la fața locului simbolul de bun venit japonez al primăverii.

New York

Foto: bbg.org

Brooklyn Botanic Garden găzduiește numeroși cireși, aici fiind organizat în fiecare an Sakura Matsuri. Acesta este un festival stradal de neuitat care salută primăvara, cea mai mare sărbătoare a culturii japoneze din Statele Unite, care an de an atrage în jur de 40 de mii de oameni. Tot ce trebuie să facem aici este să luăm loc sub copaci, să ascultăm relaxați toboșarii taiko, să gustăm mâncăruri tradiționale și să ne bucurăm de viață.

Paris

Foto: Shutterstock

Să călătorim în Paris pentru a vedea Parc de Sceaux, realizat de grădinarul șef al regelui Ludovic al XIV-lea, unde se găsește cel mai mare număr de cireși din regiune. Parcul din secolul al XVII-lea este ușor accesibil și cu metroul, fiind un loc de întâlnire preferat al localnicilor – mulți oameni fac picnicuri, practică diverse sporturi sau pur și simplu se relaxează sub copaci. Merită să venim aici cu o pătură și să ne întindem confortabil pe iarba însorită.

Vancouver

Foto: vcbf.ca/Wendy Cutler


În aprilie, cireșii vor înflori în mai multe părți ale orașului, dar dacă dorim o petrecere mai mare, atunci să ne programăm călătoria pentru festivalul Vancouver Cherry Blossom. Acest festival este aliniat cu cea mai prolifică perioadă a florilor de cireș, care poate fi din martie până în aprilie – merită să verificați din timp. La această sărbătoare totul este sub semnul culturii japoneze, cu sute de localnici adunându-se sub florile de cireș pentru a sărbători sosirea primăverii.

Stockholm

Foto: slowtravelstockholm.com/Lola Akinmade Ǻkerström

Dacă visăm la nori orbitori de flori roz în inima Stockholmului, să vizităm Kungsträdgården, unde în fiecare aprilie are loc Ziua Înfloririi Cireșilor. Întrucât cu această ocazie intrarea în parc este gratuită, trebuie să ne așteptăm la o mulțime mai mare, și merită să vedem cel puțin o dată spectacolele de scenă japoneze și să participăm la diferitele ateliere. Iar dacă dorim un loc mai liniștit, merită să călătorim în Hammarby Sjöstad din apropiere, unde ne putem plimba, de asemenea, sub o cupolă orbitoare cu petale de cireș, însă cu mai puțină aglomerație.

AMI MÉG ÉRDEKELHET