5 orașe europene pe care merită să le vizitezi și în timpul iernii

Mai puțină aglomerație, prețuri mai mici la cazare, mai mult loc în restaurante - sunt doar câteva motive pentru care mulți oameni preferă să călătorească iarna.

Foto: Pixabay





Dubrovnik, Croația

Dubrovnik este un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO și o destinație populară, pe bună dreptate. De la cetăți la biserici, singura diferență într-o vizită pe timp de iarnă este că nu trebuie să te ”lupți” la cozi cu alți vizitatori. Dacă vrei să vezi ceva cu adevărat interesant, urcă în telecabina din Dubrovnik. Dacă îți planifici bine călătoria, poți chiar să prinzi festivalul de iarnă.

Foto: Shutterstock

Nisa, Franța

Deși orașul Nisa este renumit pentru cluburile de noapte și plajele de pe litoral, faleza nu este doar pentru vară. În timpul zilei, poți să te îndrepți spre castel, să vizitezi Muzeul MAMAC și apoi să te plimbi pe străzile orașului vechi pentru o cină plăcută. Dacă ai ocazia, ar trebui să vizitezi zona înconjurătoare - Monaco, de exemplu, nu se află departe de Nisa.

Foto: Pixabay

Valletta, Malta

Capitala Maltei este la fel de fermecătoare iarna ca în sezonul principal. Datorită climatului său mediteranean blând, nu vei îngheța nici în această perioadă a anului, iar istoria bogată a orașului (gândește-te la Cavalerii de Malta), arhitectura unică și cultura vibrantă pot fi apreciate chiar și atunci când anul se apropie de sfârșit.

Foto: Shutterstock

Bath, Regatul Unit

O zi de iarnă în Bath poate include o plimbare prin micile librării, o cafenea pentru ceaiul de după-amiază și, bineînțeles, o vizită la una dintre băile termale din oraș. Poți încheia seara într-un pub englezesc clasic, sau, dacă ai chef de o schimbare de ritm, poți vizita patinoarul din Royal Victoria Park.

Foto: Pixabay

Rejkjavík, Islanda

Capitala Islandei nu prea are parte de soare, dar este un loc minunat de vizitat în lunile de iarnă. În timpul zilei, poți să te plimbi până la port și să iei o barcă de-a lungul coastei sau, dacă ai chef de o baie caldă după aceea, vizitează băile termale Sky Lagoon. Bineînțeles, acesta este și cel mai bun moment pentru a asista la spectacolul aurorei boreale.

Foto: Shutterstock

AMI MÉG ÉRDEKELHET