Unde istoria întâlnește bucătăria modernă...

În aceste orașe europene sunt multe de văzut, dar și de gustat.

Foto: Shutterstock

Atracțiile istorice și naturale sunt principalele considerente atunci când se alege o destinație, dar pentru mulți călători experiența gastronomică este, de asemenea, un factor important. Următoarele orașe europene, oferă experiențe culinare moderne de calitate alături de atracțiile istorice.

​ISTANBUL

Foto: Shutterstock

Estul întâlnește Vestul, Asia întâlnește Europa, nu doar din punct de vedere geografic ci și din punct de vedere culinar: în metropola din Turcia, puteți savura bucătăria din Orientul Mijlociu și cea din Europa de Vest. Specialiștii pun în evidență doi dintre bucătarii din Istanbul: Maksut Așkart de la Neolokal dovedește că bucătăria turcească poate fi inovatoare, tradițională și sustenabilă în aceeași timp, iar Fatih Tutak, care a obținut două stele Michelin pentru restaurantul său Turk, este un lider al noului val din gastronomia locală.

MILANO

Foto: Shutterstock

Patria poate celei mai populare gastronomii naționale din lume, Italia nu trebuie cu siguranță să fie lăsată în afara acestei liste. Napoli, cu pizza sa clasică, este o destinație excelentă pentru delicatese, în timp ce, în nord, marile restaurante din Milano îi așteaptă pe turiștii înfometați. Restaurantul Verso Capitaneo, respectiv Iyo, considerat vârful bucătăriei japoneze, sunt de neratat, la fel ca și Mudec și Milano Verticale.

​VALLETTA

Foto: Shutterstock

Poate că Malta a fost inclusă în Ghidul Michelin abia în 2020, dar într-un interval de timp atât de scurt, șase dintre restaurantele sale au primit deja cel puțin o stea. Unul dintre cele mai renumite este Under Grain, situat în Hotelul Roselli, care servește vinuri locale atent selecționate pentru a însoți preparatele sale. Capitala malteză, inclusă în Patrimoniul Mondial UNESCO, găzduiește, de asemenea, un număr tot mai mare de restaurante de calitate cu o selecție de arome mediteraneene în meniu.

​ZAGREB

Foto: Shutterstock

Croația nu este doar un loc pentru o vacanță pe plajă: capitala sa oferă o multitudine de delicii gastronomice, precum și un bogat patrimoniu construit. De exemplu, Noe, cu o stea Michelin, situat în centrul orașului, este un restaurant remarcabil, care oferă preparate croate clasice și de sezon într-un cadru modern de fine dining.

AMI MÉG ÉRDEKELHET