Lehet, még jobb is télen felkeresni ezt az 5 európai várost

Kevesebb ember, alacsonyabb szállásdíjak, mérsékelt időjárás, több hely az éttermekben – ez csak pár ok, ami miatt sokan inkább télen szeretnek útra kelni.

Fotó: Pixabay





Dubrovnik, Horvátország

Dubrovnik UNESCO világörökségi helyszíne nem véletlenül számít népszerű úti célnak. Az erődöktől kezdve a templomokig, egy téli látogatás során csak annyiban különbözik a város, hogy nem kell harcolnunk sorban állás alatt a többi látogatóval. Ha valami igazán érdekeset szeretnénk látni, üljünk fel a Dubrovnik Cable Car libegőjére, majd járjuk be az óváros apró utcáit. Ha jól időzítjük az utazást, még a téli fesztivál programjait is elcsíphetjük.

Fotó: Shutterstock

Nizza, Franciaország

Nizza városa bár tengerparti szórakozóhelyeiről és strandjairól híres, a vízpart nem csupán nyáron élvezhető. Napközben felsétálhatunk a várhoz, betérhetünk a MAMAC múzeumba, majd az óváros utcáit végigjárva egy kellemes vacsorával készülhetünk fel az éjszakára. Ha van lehetőségünk érdemes meglátogatnunk a környéket, Monaco például nem esik messze Nizzától.

Fotó: Pixabay

Valletta, Málta

Málta fővárosa télen is legalább annyira elragadó, mint a főszezon alatt. Enyhe, mediterrán klímájának köszönhetően ebben az évszakban sem fogunk megfagyni, a város gazdag történelme (gondoljunk csak a máltai lovagrendre), egyedi építészeti remekei és lüktető kultúrája az év vége közeledtével is megtapasztalható.

Fotó: Shutterstock

Bath, Egyesült Királyság 

Egy téli nap során Bath-ben végiglátogathatjuk az apró könyvesboltokat, majd beülhetünk egy kávézóba a délutáni teára és persze kipróbálhatjuk a városban található termálfürdők egyikét. Az estét egy klasszikus, történelmi angol pubban zárhatjuk, de ha szívesen átmozgatnánk magunkat, ellátogathatunk a Royal Victoria park korcsolyapályájára is.

Fotó: Pixabay

Rejkjavík, Izland

Izland fővárosa ugyan nem sok napsütéssel, de annál érdekesebb lehetőségekkel szolgál azoknak, akik a téli hónapokban látogatnak területére. Napközben elsétálhatunk a kikötőig, ahol hajóra szállva haladhatunk végig a part mentén, ha pedig ezután egy kis melegre vágynánk, látogassunk el a Sky Lagoon termálfürdőjébe. Persze ez az időszak a legjobb arra is, hogy szemtanúi legyünk az északi fények játékának.

Fotó: Shutterstock

AMI MÉG ÉRDEKELHET