Top 5 clădiri din întreaga lume, pe baza căutărilor Google în 2022

Google a publicat cei mai populari termeni de căutare și în acest an, inclusiv locurile celebre care atrag cei mai mulți vizitatori.

Foto: Pixabay

Statisticile Google "Year in Search" grupeacăutările pe subiecte precum știri, oameni, actori, atleți, meciuri sportive, filme, decese, rețete, cântece sau emisiuni TV. În datele publicate la sfârșitul fiecărui an, pot fi căutate și cuvinte cheie legate de turism la nivel global sau în funcție de țară. Aceste cinci clădiri au fost cele mai căutate la nivel mondial anul trecut.

​1. Palatul Buckingham, Londra

Foto: Shutterstock

În 2022, reședința monarhului britanic a fost cea mai căutată clădire pe Google în 2022 din două motive: în primul rând, sărbătorirea jubileului de platină al reginei Elisabeta a II-a, iar apoi moartea și înmormântarea monarhului, mai târziu în cursul anului. Construit inițial în 1703 ca primărie, palatul a fost reședința oficială din Londra a monarhilor începând cu 1837.

​2. Big Ben, Londra

Foto: Shutterstock

Turnul Palatului Westminster din Londra se numește oficial din 2012 Turnul Elisabeta, dar este cunoscut în întreaga lume ca „Big Ben”. Aceasta a fost inițial o poreclă pentru clopotul de 13,5 tone al turnului, dar acum, după cum arată căutările pe Google, majoritatea oamenilor asociază numele cu turnul. Locul al doilea nu este surprinzător, deoarece oricine vrea să viziteze capitala britanică vrea să vadă nu doar Palatul Buckingham, ci și turnul cu ceas de la capătul aripii de est a Casei Parlamentului, un simbol național și cultural al Londrei.

​3. Piramidele din Giza, Cairo

Foto: Shutterstock

Situate la vest de Valea Nilului, la 18 km de centrul capitalei Cairo, monumentele impozante se numără printre cele mai cunoscute piramide din antichitate, fiind și printre cele mai căutate clădiri pe Google. Dintre cele trei piramide se remarcă cea a lui Keops – cea mai veche dintre cele șapte minuni ale lumii antice, și totuși singura care a supraviețuit timpului.

​4. Statuia Cristos Mântuitorul, Rio de Janeiro

Foto: Unsplash

Statuia lui Iisus Hristos, înaltă de 30 de metri, nu este doar simbolul orașului Rio de Janeiro, ci și al Braziliei. Amplasat pe muntele Corcovado (700 m), în pădurea Tijuca, monumentul a fost planificat cu ocazia aniversării a 100 de ani de la declararea independenței Braziliei. Milioane de turiști vizitează orașul în fiecare an, iar aproape toți urcă la statuie pe calea ferată sau cu un microbuz.

​5. Palatul Regal, Bruxelles

Foto: Shutterstock

Este cu siguranță surprinzător faptul că această clădire a fost a cincea cea mai căutată clădire pe platforma Google. Bineînțeles, merită o vizită: cuplul regal belgian găzduiește șefii de stat care îi vizitează în acest palat neoclasic. Acest loc absolut splendid este deschis în fiecare an și pentru public, de pe 21 iulie până la începutul lunii septembrie.

AMI MÉG ÉRDEKELHET