Care vor fi băuturile preferate în barurile de cocktailuri în 2024?

Yelp, specialistul în recenzii ale consumatorilor, a făcut echipă cu oameni de știință în domeniul datelor și experți în tendințe pentru a crea un sondaj cu privire la ceea ce își doresc clienții.

Foto: Shutterstock



Portalul de recenzii Yelp le permite utilizatorilor să evalueze diferite servicii, inclusiv restaurante și baruri. Compania a realizat acum un studiu care prezice tendințele gastronomice din 2024. Aceștia au analizat milioane de căutări pentru a determina rezultatele, astfel că sunt de părere că următoarele cocktailuri vor defini anul viitor.

Hugo Spritz ar putea fi noua vedetă

Foto: Pixabay

Până acum, domeniul cocktailurilor-vedetă a fost dominat de Aperol Spritz, amărui și portocaliu, și de diverse versiuni ale lui Negroni, dar se pare că există o cerere tot mai mare pentru cocktailuri cu mai puțin alcool. Mai dulcele Hugo Spritz, preparat cu prosecco, mentă și sirop de flori de soc, ar putea fi una dintre cele mai populare băuturi ale verii 2024, căutările pentru această băutură crescând cu 1121%, potrivit cifrelor.

Martini neobișnuit

Foto: Unsplash

Cu toate acestea, oamenii nu au fost interesați doar de Aperol și Hugo Spritz. A existat, de asemenea, un număr surprinzător de căutări pentru cocktailuri pe bază de Martini. Potrivit Yelp, oamenii au căutat variații excentrice, cum ar fi Martini cu matcha (+1323%), cu roșii (+131%) și cu trufe (+92%), dar nu a existat o scădere a interesului nici față de popularul Espresso Martini (+56%).

Băuturi pe bază de cafea

Foto: Shutterstock

Băuturile pe bază de cafea sunt, de asemenea, în creștere, cea mai recentă modă fiind cocktailul carajillo, o băutură populară în Spania și America Latină, preparată cu doar două ingrediente: alcool (de exemplu, rom) și cafea rece.

Băuturi fără alcool

Foto: Shutterstock

În categoria băuturilor nealcoolice, smoothie-urile din fructe și legume sunt cele mai populare. Alimentația sănătoasă, bazată pe plante, este în creștere, căutările pentru smoothie-uri făcute de Hailey Bieber, de exemplu, au crescut cu aproximativ 408%.

AMI MÉG ÉRDEKELHET