Cele mai bune destinații din lume, dacă suntem în căutarea unor dulciuri speciale

Fiecare naţiune are deserturile sale tipice, pe care trebuie neapărat să le încercăm atunci când vizităm ţara.

Foto: CODA

Nimic nu ne-ar putea însenina iarna mai bine decât niște dulciuri interesante – iar când călătorim, o gustare delicioasă nici nu se depune – doar ardem caloriile în timpul plimbării prin oraș. Îţi arătăm ce și unde să încerci dacă ajungi în marile orașe ale lumii – aceste locuri chiar merită o vizită!

​Mican Club, Tokyo

Foto: Mican Club

Deși mochi a fost iniţial un desert tradiţional de Revelion, astăzi îl putem gusta pe tot parcursul anului. Există nenumărate versiuni ale desertului din făină de orez, de la cele umplute cu cremă de fasole dulce până la cele aromate cu ceai matcha, iar la Mican Club putem prepara la grătar chiar și propriul mochi.

​CODA, Berlin

Foto: CODA

Cine ia cu adevărat în serios gusturile dulci, ar trebui să investească timp și bani în Berlin, pentru un meniu de degustare de la CODA format doar din deserturi. În restaurantul cu două stele Michelin nu trebuie să ne facem griji că meniul cu cinci sau șapte feluri va fi prea dulce, deoarece bucătarul René Frank se pricepe la ce face.

​Milk Bar, New York

Foto: Milk Bar

Christina Tosi de la Milk Bar reimaginează arome nostalgice pentru localnici, cum ar fi cerealele pentru micul dejun – ea le-a regândit sub formă de panna cotta. Celebrul cofetar, care a scris și o carte de bucate pentru copii, este renumit pentru lejeritatea sa: afirmă, cu îndrăzneală, că unele dintre celebrele sale deserturi s-au născut din accidente în bucătărie.

​Chocolatería San Ginés, Madrid

Foto: Chocolatería San Ginés

Există puţine lucruri mai bune în mijlocul iernii decât să ne bucurăm de soarele mediteranean și să înmuiem churros (gogoși spaniole) în sos de ciocolată caldă. Pe parcursul celor aproape 130 de ani de istorie ai Chocolateriei San Ginés din Madrid, aproape toate vedetele locale au vizitat cofetăria, așa cum o arată și imaginile de pe pereţi.

​Café Central, Viena

Foto: Café Central

Potrivit uneia dintre poveștile cunoscutului Kaiserschmarrn (sau șmoră coaptă în Banat), istoria reţetei se întoarce până la împărăteasa Sisi. Dacă dorim să gustăm adevăratul desert clasic într-un loc autentic, să mergem la Café Central, fondată în 1876, atunci când vizităm Viena.

​Boutique Pierre Hermé, Paris

Foto: Pierre Hermé

Merită să ne organizăm un întreg city break ca să descoperim macarons-urile făcute de Pierre Hermé. Discurile mici realizate cu făină de migdale fac parte din acele capricii accesibile. Dacă ajungem în Paris, trebuie să vizităm cofetăria lui, fie și doar pentru că în 2016 a fost votat drept cel mai bun cofetar din lume.

AMI MÉG ÉRDEKELHET