Comori ascunse în Paris, ce merită vizitate!

Pe lângă atracțiile turistice clasice, în capitala Franței există multe alte locuri interesante.

Foto: Unsplash

Vă arătăm locuri unde ne putem bucura de atmosfera orașului, dar nu trebuie să stăm ore întregi la coadă pentru a le vizita.

Canal Saint-Martin

Foto: Shutterstock

Atmosfera specială a Parisului este dată, printre altele, de faptul că Sena și canalele sale traversează chiar și cartierele exterioare, astfel încât putem face o plimbare plăcută și romantică de-a lungul râului în orice anotimp. De-a lungul Canalului Saint Martin putem observa adevărata viață de noapte pariziană, în zonă existând o mulțime de restaurante și baruri. Putem să ne plimbăm chiar și cu barca, dar priveliștea merită savurată mai degrabă mergând pe jos.

De altfel, construcția canalului a fost comandată de Napoleon în timpul epidemiei de holeră pentru a satisface nevoile de apă potabilă ale populației.

Parcul Buttes-Chaumont 

Foto: Shutterstock

Proiectat de baronul Haussmann în anii 1800, parcul Buttes-Chaumont este, de asemenea, pe placul vizitatorilor romantici. Deși grădinile, lacurile, peșterile și cascadele de aici au fost create artificial, acest lucru nu le scade valoarea, nefiind evident pentru ochii neinițiați. În plus, priveliștea este cu adevărat uluitoare.

Este rar menționat chiar și în ghiduri, așa că în timpul plimbării putem întâlni mai ales parizieni.

Fiind vorba despre un parc foarte mare, există o mulțime de plante speciale de văzut, așa că merită să ne planificăm câteva ore pentru o vizită.

Musée d'Orsay

Foto: Pixabay

Deși astăzi devine din ce în ce mai cunoscut, în comparație cu Luvrul se vorbește încă nemeritat de puțin despre Muzeul d’Orsay, chiar dacă cei interesați de artă pot descoperi aici cel puțin la fel de multe comori ca în Luvru, considerată cea mai populară instituție. Putem vedea în principal lucrări impresioniste și opere ale unor artiști renumiți precum Renoir, Monet, Delacroix, Manet, Gauguin, Cézanne sau Pisarro.

TURNUL MONTPARNASSE

Foto: Shutterstock

Nu turnul în sine merită vizita, ci priveliștea din vârful turnului. Aici ne putem bucura de o panoramă 360 de grade și putem vedea aproape întregul oraș.

Ca și curiozitate specială, turnul are unul dintre cele mai rapide lifturi din Europa.

Acest lucru este foarte util deoarece, cu o înălțime de 210 metri, turnul este al doilea cel mai înalt zgârie-nori din Franța. Pe lângă belvedere, pe acoperișul clădirii există și un restaurant, așa că poate oferi totul pentru o experiență și o priveliște deosebite, fie în timpul zilei, fie seara.

AMI MÉG ÉRDEKELHET