Aceman: primul concept crossover electric din noua familie MINI

MINI prezintă un concept car ce anticipează un nou model pentru segmentul premium al clasei mici.

Foto: BMW Press

Conceptul MINI Aceman vine cu propulsie electrică, fără crom şi piele, într-un limbaj de design complet nou şi cu digitalizare avansată, creând o experienţă atractivă pentru utilizator.

Foto: BMW Press

Marca britanică prezintă MINI Concept Aceman, o avanpremieră a noului design al viitoarei generaţii de modele. Acest concept de automobil pune în centrul atenţiei designul şi inovaţiile tehnologice pe care MINI le vede ca definind plăcerea de condus, tipică mărcii, a viitorului. Un sistem de propulsie electric, limbajul de design clar şi redus „Charismatic Simplicity”, o nouă experienţă interioară digitală şi un design cu tutilizarea responsabilă a materialelor, fără piele şi elemente cromate - MINI îmbină aceste atribute cu conceptul primului model crossover pentru segmentul premium al clasei mici.

Foto: BMW Press

Pentru prima dată, variantei MINI în forma emblematică a caroseriei cu trei uşi, care a fost reinterpretată constant de-a lungul istoriei sale de peste 60 de ani, i se va alătura un automobil crossover în următoarea generaţie de modele. Un design funcţional în două volume, cu console scurte, creează spaţiu maxim pentru ocupanţi şi bagaje pe o suprafaţă minimă. MINI Concept Aceman are patru uşi şi un hayon mare al portbagajului, cu scaune interioare pentru ţoţi pasageri.

Caracteristicile de design emblematice ale mărcii au fost reinterpretate pentru a reflecta caracteristicile sale de crossover şi propulsia electrică.

Elementul grilei radiatorului din centrul părţii frontale a automobilului este înconjurat de suprafeţe clare, conturul tradiţional hexagonal fiind rafinat într-un contur octogonal. Noul design este accentuat de un contur iluminat. Iluminarea LED de contur într-o nuanţă verde deschis oferă o semnătură luminoasă atractivă atât ca lumini de zi, cât şi ca designul nocturn.

Foto: BMW Press

De asemenea, are proporţiile pe care le-ai aştepta de la brand, cu o lungime exterioară de 4,05 metri, o lăţime de 1,99 metri şi o înălţime de 1,59 metri, toate într-o formă contemporană. Alături de designul exterior şi interior cu linii clare şi simplificate, experienţa completă de utilizator în ceea ce priveşte lumina, mişcarea, interacţiunea şi sunetul se combină şi pentru a defini noul stil al mărcii. Suprafeţele construite din material textil reciclat tricotat, cu contraste de culori proaspete, se combină cu comenzi digitale perfecte cu un nou afişaj OLED ca interfaţă centrală. Modelele electrice ale următoarei generaţii primesc în premieră şi un design acustic independent, oferind sunete de condus autentice pentru noile Experience Modes.

Foto: BMW Press

Experience Modes inovatoare generează noi posibilităţi de individualizare şi personalizare a experienţei de conducere în interiorul MINI Concept Aceman. Acestea combină afişaje specifice şi universuri de culoare, care sunt reprezentate pe panoul central de interfaţă şi prin proiecţia interioară, şi un decor sonor coordonat.

Modul Personal permite utilizatorului să transfere un motiv de imagine la alegere pe afişajul OLED. Această formă nouă de personalizare este completată de o proiecţie a imaginii în mişcare pe tabloul de bord care poate, de exemplu, să arate formaţiuni de nori, valurile oceanului şi suprafaţa strălucitoare a unei piscine. Proiecţia selectată este însoţită de un fundal sonor adecvat.

Modul Pop-Up din MINI Concept Aceman vă va oferi o navigare plină de evenimente şi câteva momente surprinzătoare. Sistemul sugerează destinaţii pe baza unei categorii selectate de utilizator, arată traseul pe afişajul OLED şi prin proiecţie pe tabloul de bord. De exemplu, puteţi alege o activitate de agrement atractivă din categoria "Adventures", un restaurant popular din "Tasty" sau o locaţie de evenimenTE ca destinaţie "Trending". Sunete specifice sunt redate pentru fiecare categorie pentru a induce şi mai mult sentimentul de anticipare a experienţei viitoare.

Modul Vivid permite un design interactiv al zonei de afişare pe afişajul OLED şi pe suprafeţele adiacente. Aceasta este o funcţie inovatoare de divertisment care poate fi folosită atât în pauzele scurte la oprirea la semafor, cât şi în timpul încărcării bateriei de înaltă tensiune. Pur şi simplu atingeţi afişajul tactil din interfaţa centrală pentru a crea "letter bubbles" colorate din componentele inscripţiei "Aceman" şi mutaţi-le la stânga şi la dreapta pe tabloul de bord. Literele au propriul algoritm de mişcare şi interacţionează între ele în proiecţie prin suprapunerea şi formarea de forme şi modele grafice fluide. Elementele jucăuşe ale Modului Vivid sunt subliniate de sunete experimentale al căror ritm se schimbă constant odată cu interacţiunea dintre utilizator şi automobil.

Foto: BMW Press

Publicul va vedea în premieră MINI Concept Aceman la gamescom 2022, târgul de computere şi jocuri video de la Köln. Reuniunea internaţională a dezvoltatorilor, editorilor, experţilor şi pasionaţilor scenei jocurilor de noroc şi Esports va începe la 23 august 2022 cu un livestream şi va continua apoi până la 28 august 2022 la Centrul de Expoziţii din Köln.

AMI MÉG ÉRDEKELHET