Călătorește aici, dacă vrei un Crăciun alb garantat în Europa!

Nu vei duce lipsă de zăpadă în aceste orașe europene.

Foto: Shutterstock


Datorită crizei climatice, iernile noastre sunt din ce în ce mai blânde, zăpada cade din ce în ce mai puțin, iar Crăciunul alb devine din ce în ce mai rar. Din fericire, există câteva orașe europene în care cantitatea de zăpadă garantează și în prezent o atmosferă tradițională de Crăciun.

​TALLINN (ESTONIA)

Foto: Shutterstock

Orașul deține recordul de zăpadă între capitalele europene, cu peste 20 de zile de zăpadă pe lună, ceea ce sporește romantismul medieval al orașului vechi. Partea istorică a orașului poate fi admirată și din sus, din vârful turnului de televiziune. Pe plan gastronomic, restaurantele locale oferă o inscursiune variată în bucătăria nordică, iar pentru fanii sporturilor de iarnă există Tallinn Song Festival Grounds, cu numeroase evenimente de schi, snowboarding și patinaj.

​ERFURT (GERMANIA)

Foto: Unsplash

Cu o populație de 213.000 de locuitori, acest oraș din Turingia este locul perfect pentru o vacanță de iarnă liniștită. Casele sale colorate, în stil medieval, podurile și târgul tradițional de Crăciun creează o atmosferă de basm, și datorită celor peste 17 zile cu zăpadă în fiecare lună de iarnă.

HELSINKI (FINLANDA)

Foto: Getty Images

Niciodată nu se duce lipsă de zăpadă în nordul Europei, în capitala Finlandei ninsorile fiind prezente în cea mai mare parte a lunilor de iarnă (în medie 16,5 zile pe lună). Și rămâne alb, așa că în Helsinki poți să te dai cu sania sau chiar să te plimbi pe patine pe suprafața înghețată a lacurilor finlandeze sau a Mării Baltice, de exemplu. Localnicii merg la pescuit pe gheață, ceea ce este, de asemenea, foarte distractiv, iar pentru a te relaxa, te poți bucura de o saună finlandeză tradițională.

VILNIUS (LITUANIA)

Foto: Shutterstock

Capitala lituaniană, renumită pentru arhitectura sa barocă, este acoperită de zăpadă timp de aproape două treimi din fiecare lună de iarnă. Unul dintre cele mai bine conservate orașe medievale din Europa, Vilnius este inclus în Patrimoniul Mondial UNESCO, dar există o mulțime de locuri de agrement moderne care însoțesc istoria sa, inclusiv stațiunea de schi Liepkalnis, aflată la doar cinci kilometri distanță.

​TURKU (FINLANDA)

Foto: Shutterstock

Cu o probabilitate de ninsori similară cu cea din Helsinki (16,75 zile/lună), celălalt oraș finlandez, Turku, oferă numeroase castele medievale care contribuie la atmosfera minunată de Crăciun. Râul din sud-vestul orașului de coastă, Aura, îngheață, de asemenea, în această perioadă a anului, așa că poți patina pe întreaga porțiune a albiei râului, pentru a vedea obiectivele turistice din Turku.

AMI MÉG ÉRDEKELHET