De pe această insulă din apropiere se văd cele mai multe stele pe cer

Insula croată nu este încă o destinație turistică aglomerată.

Foto: Shutterstock


Croația a fost întotdeauna una dintre cele mai populare destinații turistice din Europa, bogată în atracții naturale și istorice. Arhipelagul adriatic este o destinație de vacanță deosebit de populară, dar, alături de locațiile populare, se găsesc și bijuterii ascunse. Una dintre acestea este Lastovo, cunoscută sub numele de "Insula Stelelor", cu o populație de doar 792 de locuitori, unde poți fi uimit de cerul magnific de după apusul soarelui.

Foto: Shutterstock

Situată la capătul sudic al arhipelagului adriatic, în largul coastelor Split și Dubrovnik, Lastovo, cu o suprafață de aproximativ 47 de kilometri pătrați, este una dintre cele mai împădurite insule croate, cu peste 70% din suprafața sa acoperită de arbori. Acest lucru o face ideală pentru plimbări și drumeții prin pădure. Traseele de drumeție și potecile informative care prezintă cultura zonei conduc spre Castelul Lastovo sau spre punctul de belvedere Mihajla prin păduri de pini, plantații de măslini, câmpuri de lavandă și terenuri bogate în plante medicinale.

Foto: Getty Images

Speologii se vor simți minunat printre stâncile peșterii Raca, în partea de est a insulei, în timp ce pasionații de istorie ar trebui să se îndrepte în cealaltă direcție: părțile de vest și de sud sunt pline de ruine ale clădirilor militare iugoslave, de la depozite de muniții și buncăre până la o fostă bază de rachete.

Foto: Shutterstock

Pentru activități acvatice, ghidurile croate recomandă plaja Mihajla, cu apele sale cristaline, și centrul de scufundări Ankora, la nord-vest de orașul Lastovo. Iar după apusul soarelui, Farul de la Capul Struga și punctul de observație de la Uvala Hrvaska sunt cele mai bune locuri pentru a admira cerul înstelat.

AMI MÉG ÉRDEKELHET