Dacia Duster: aspect actualizat și tehnologie nouă

Noul Duster va fi comercializat din septembrie 2021 în versiunile 4x2 și 4x4.

Foto: Dacia

Noul Duster se adresează atât clienților care doresc un SUV confortabil cu design atrăgător, cât și celor care se află în căutarea unui vehicul 4X4 polivalent și robust.

Duster reprezintă revoluția Dacia în segmentul SUV. De la lansarea primei generații, în 2010, modelul, care va ajunge în curând la 2 milioane de clienți, a devenit o adevărată emblemă a mărcii Dacia. Linia generală a modelului, ușor de recunoscut, a fost menținută. Producătorul a adus în schimb o serie de evoluții pentru un plus de modernitate și de prospețime.

O nouă identitate vizuală

Foto: Dacia

Noul Duster preia elementele stilistice ale noii identități vizuale Dacia prezentate în premieră pe noul Logan, Sandero și Sandero Stepway. Astfel, blocurile optice integrează luminile de zi în formă de „Y". La rândul său, calandrul este marcat de elemente cromate în relief 3D care amintesc de cele existente pe modelul Spring.

Iluminatul permanent de zi al blocurilor optice față (de tip ECOLED) și spate integrează noua semnătură luminoasă Dacia. Duster este primul model Dacia echipat cu semnalizatoare cu LED (în față). Această tehnologie este utilizată și pentru faza de întâlnire (cu acționare automată în echiparea de serie) și pentru iluminarea plăcii de înmatriculare.

Interior regândit

Foto: Dacia

Habitaclul beneficiază de o tapițerie nouă, de tetiere noi și de o consolă centrală înălțată dotată cu o cotieră culisantă. Printre noutățile importante se numără noul ecran de 8 inci și cele două sisteme multimedia. O altă noutate constă în apariția unei console centrale înălțate dotată cu o cotieră care poate culisa pe o distanță de 70 mm și care integrează un spațiu de depozitare închis cu volumul de 1,1 litri și, în funcție de nivelul de echipare, două prize USB accesibile pasagerilor de pe locurile din spate.

Vehiculul dispune în serie, pe toate nivelele de echipare, de un ecran pentru computerul de bord, de acționare automată a farurilor și de limitator de viteză al cărui buton, amplasat pe volan, este luminat pe timp de noapte. În funcție de versiune, noul Duster dispune de sistem de aer condiționat automat cu afișaj digital, de regulator de viteză cu buton pe volan, de scaune față încălzite și de card mâini libere.

Autonomie mărită

Foto: Dacia

Noul Duster este un partener de încredere al călătoriilor pe orice tip de drum. Modelul oferă gardă la sol de 217 mm în versiunea 2x4 și de 214 mm în versiunea 4x4, unghi ventral de 21°, unghi de atac de 30°, respectiv unghi de degajare de 34° în versiunea 4x2 și de 33° în versiunea 4x4.

Gama de motorizări a fost și ea reînnoită, asigurând un plus de plăcere la volan dar și diminuarea emisiilor de CO2. Modelul este disponibil de acum și în varianta echipată cu cutia automată EDC cu 6 trepte, cuplată cu motorul TCe 150. Versiunea ECO-G 100 oferă o autonomie de 1.235 kilometri datorită celor două rezervoare care cumulează un volum util de aproape 100 de litri: 50 de litri de benzină și 49,8 litri de GPL.

Alături de limitatorul de viteză, de sistemul ESC de ultimă generație (ambele disponibile în serie), și de regulatorul de viteză (disponibil opțional, în funcție de versiune), noul Duster dispune de numeroase sisteme de asistență la volan, ca detectorul de unghi mort, asistență la parcare și la pornirea din rampă, controlul adaptiv al coborârii (în versiunea 4x4) sau sistemul multi-view.

www.youtube.com

New Dacia Duster 2022 | Modernized bestseller

Galerie foto:

Foto: Dacia


Foto: Dacia





AMI MÉG ÉRDEKELHET