Extreme: o versiune adaptată nevoilor de aventură ale clienților Dacia

Au ajuns în showroom-urile Dacia din țară cele patru modele – Spring, Sandero Stepway, Jogger și Duster – care beneficiează de noul nivel de echipare intitulat Extreme.

Foto: Dacia

Versiunea Extreme devine vârful de gamă al modelului Sandero Stepway și înlocuiește totodată, în mod permanent, seria limitată cu același nume, disponibilă pe modelele Jogger și Duster. Pentru modelul Jogger este disponibil și pachetul Weekend prin care habitaclul poate fi transformat într-un spațiu pentru dormit.

Foto: Dacia

Noile versiuni Extreme de la Dacia sunt caracterizate prin numeroase elemente distinctive exterioare și interioare, ca noile culori Cedar Green (pe modelele Stepway, Jogger și Duster) și Slate Blue (pe Spring), ornamente în nuanța Copper Brown, protecții laterale și protecții ale aripilor sau jante din aliaj de culoare Glossy Black (de 17 inci pe Duster și 16 inci pe Stepway și Jogger).

În habitaclu, un nou material textil de culoare gri, intitulat MicroCloud, își face apariția pe gama Extreme (pe modelele Stepway, Jogger și Duster). Acest material (utilizat pe panourile ușilor și pe scaune, disponibil totodată și pe planșa de bord a modelelor Stepway și Jogger) a fost special dezvoltat pentru utilizarea în interiorul automobilelor, fiind rezistent la uzură și ușor de curățat. Aspectul său este apropiat de cel al catifelei iar materialul este moale și plăcut la atingere. Covorașele de cauciuc cu motiv specific sunt disponibile pentru toate locurile, inclusiv pentru rândul 3, în cazul versiunii Jogger cu 7 locuri.

Foto: Dacia

Rularea pe drumuri noroioase, înzăpezite sau alunecoase se poate dovedi deosebit de dificilă pentru un vehicul cu două roți motrice. Disponibil în serie pe versiunea Extreme (pe modelele Stepway și Jogger), sistemul „Extended Grip” (care poate fi activat printr-un buton aflat pe consola centrală), permite o aderență suplimentară pe suprafețele dificile, prin adaptarea setărilor sistemului de control electronic al stabilității (ESP).

pachetul Weekend

Foto: Dacia

Adițional, disponibil pe toate versiunile Jogger, pachetul Weekend permite, în doar câteva minute, transformarea habitaclului într-un spațiu pentru dormit. Este un accesoriu care poate fi montat și demontat cu ușurință pe toate vehiculele Jogger produse de la lansare. În cazul configurației cu 7 locuri, scaunele de pe rândul al treilea trebuie extrase înainte de montarea pachetului. Acesta este simplu și ușor de instalat și cântărește mai puțin de 50 kg cu tot cu saltele. Modul ingenios de deschidere și închidere al lăzii din lemn permite un acces ușor la spațiul de încărcare disponibil (cu un volum de 220 litri) indiferent dacă patul este desfăcut sau pliat.

Atunci când este instalat, capacul lăzii, pe care este imprimată sigla Dacia, poate fi folosit ca un raft.

Foto: Dacia

Sistemul asigură un spațiu de dormit confortabil, dispunând de saltele cu lungimea de 190 cm și cu o lățime de 130 cm la nivelul ușilor din spate. Spațiul disponibil în poziția culcat este de minim 60 cm de la nivelul capului până la plafon. Pachetul Weekend poate fi completat cu jaluzele pentru toate geamurile, asigurând intimitate și control asupra luminii și un cort exterior care se poate atașa la mașină atunci când hayonul este deschis.


AMI MÉG ÉRDEKELHET