De ce să călătorim cu trenul în loc de avion? Iată 4 argumente convingătoare!

Călătoriile cu trenul revin la modă, putem merge neîntrerupt cu trenul din Balcani până la Paris, din Europa de Nord până în Italia de Sud, dacă suntem dispuși să petrecem câteva nopți într-un tren care are toate condițiile necesare.

Foto: Unsplash

Esența călătoriei cu trenul este că face călătoria să fie parte din vacanță. Nu este important să ajungem cât mai rapid posibil de la A la B (cum ar fi, să zicem, cu avionul), ci drumul în sine și dormitul într-un vagon fac, de asemenea, parte din aventură. Dacă asta nu ne-a convins încă, iată alte patru argumente pentru călătoriile pe distanțe lungi cu trenul.

1. SOLUȚIE VERDE

Foto: Unsplash

În general, trenurile sunt mult mai bune pentru planetă decât avioanele, vapoarele, mașinile sau autobuzele: în călătoriile pe distanțe scurte, trenurile emit în medie de șase ori mai puține substanțe nocive (pe kilometru) decât avioanele.

2. DIRECT ÎN CENTRU

Majoritatea trenurilor cu vagoane de dormit ne duc în inima marilor orașe, de unde putem lua metroul sau orice altă formă de transport public pentru a explora orașul. Nu este nevoie de transfer extrem de scump de la aeroport, care să ne ducă la hotel dintr-o suburbie îndepărtată, sau nu este nevoie să plătim o avere pentru parcare într-un oraș străin, cum ar fi în cazul călătoriei cu mașina.

3. CONFORT ȘI SPAȚIU

Foto: Shutterstock

Compartimentul de dormit poate părea înghesuit când toate paturile sunt deschise, dar îndată ce le strângem, vom vedea că spațiul este imens, putem sta și în picioare, avem mult mai mult spațiu decât dacă am zbura la clasa întâi. Nu trebuie să ne facem griji nici că nu vom dormi prea bine - să luăm cu noi căști cu funcție de anulare a zgomotului și dopuri pentru urechi, astfel încât să nu auzim zgomotul roților.

4. MERITĂ ȘI DIN PUNCT DE VEDERE FINANCIAR

Biletele pentru vagoanele de dormit sunt mai ieftine decât oricând, mai ales în comparație cu biletele de avion și prețurile la benzină, și luând trenul putem chiar evita haosul din aeroporturi în această perioadă. Este adevărat că și la trenuri pot exista mici întârzieri, dar cele internaționale vin de obicei la timp.

AMI MÉG ÉRDEKELHET