Festivalul Ivan Patzaichin, pe noua Faleză din Tulcea și pe traseul „Delta lui Ivan”

Festivalul Ivan Patzaichin va începe vineri, 8 septembrie, la Tulcea, cu inaugurarea memorialului dedicat marelui campion.

Festivalul Ivan Patzaichin (8 – 12 septembrie) începe la Tulcea, vineri, 8 septembrie, cu inaugurarea memorialului dedicat marelui campion și continuă cu lansarea traseului „Delta lui Ivan”, parcurs de caravana „Apele Unite ale României” între Tulcea și Mila 23, în perioada 10 – 12 septembrie. Construit prin efortul colaborativ a cinci artişti - Mircea Cantor, Virgil Scripcariu, Teodor Graur, Dan Vezentan, Gyárfás Oláh, ansamblul arhitectural "Ivan Patzaichin” va deveni un important reper arhitectural şi artistic al oraşului Tulcea.


Memorialul va marca şi locul de plecare către Deltă a ambarcaţiunilor cu vâsle, o propunere alternativă de turism responsabil, un astfel de traseu, cu o lungime de circa 54 de kilometri, care ar putea fi parcurs vâslind timp de trei zile de orice turist, este cel între Tulcea şi Mila 23, denumit drept traseul "Delta lui Ivan". Pentru inaugurare, o caravană de peste 30 de caiace, canotci şi alte bărci cu vâsle, cu circa 100 de persoane, va pleca în dimineaţa zilei de 10 septembrie, de la pontonul din faţa Ansamblului Memorial, urmând să acosteze pe 12 septembrie la Mila 23, la Muzeul Ivan Patzaichin - centru de inovare comunitară aflat în construcţie.

www.youtube.com

Delta lui Ivan

La fel ca în ultimii 12 ani, Festivalul va aduce în Tulcea concerte pe faleza Dunării, competiţii şi plimbări pe lacul Ciuperca, ateliere de educaţie alternativă pentru copii, dezbateri despre dezvoltarea durabilă a Deltei şi rolul pe care şi-l pot asuma comunităţile în stabilirea direcţiilor de dezvoltare favorabile, proiecţii de filme în aer liber şi expoziţii de artă. Lineupul Festivalului va include nume sonore şi trupe cu mare potenţial, de la Vama, Omul cu Şobolani (OCS), Antract, The Schnitzels şi VH2, la Farfarello & Orchestra Baladele Deltei, OIEE (Ungaria) şi Zagăn. Ceremonia de inaugurare a ansamblului memorial va fi însoţită de un spectacol de video mapping - în premieră în Tulcea - pe clădiri ce mărginesc Faleza.

AMI MÉG ÉRDEKELHET