Design de lux pentru avioane private pe distanță lungă

Lansarea oficială a noii cabine va avea loc în noiembrie, la Dubai Air Show 2021.

Pasagerii cu avion privat ar putea în curând să poată călători prin aer și „subacvatic" în același timp, datorită unui nou concept unic de cabină, dezvăluit de Lufthansa Technik.

Foto: Airbus

Avionul Airbus ACJ330

La Monaco Yacht Show 2021 (22-25 septembrie), Lufthansa Technik, cel mai important furnizor mondial de interioare de cabină pentru avioane VIP și guvernamentale, a prezentat prima dată un nou studiu de proiectare a cabinei pentru avioanele de cursă lungă. Designul, numit 'Explorer', se bazează pe tendința actuală pentru super-iahturi din clasa de ambarcațiuni EXPLORER, care îndeplinesc în mod optim dorințele proprietarilor de a „merge oriunde în orice moment" și „a descoperi lumea".

Pentru studiul de proiectare, specialiștii al afacerii VIP de la Lufthansa Technik au ales ca platformă un model Airbus ACJ330, o aeronavă clasică cu corp larg, care oferă spațiu suficient pentru un număr mare de noi idei de cabină.

Ilisutrație: Lufthansa Technik

În dezvoltarea planului cabinei, conceput pentru aproximativ 10-16 pasageri, s-a pus accentul pe o gamă largă de utilizări posibile. În plus față de elementele clasice, cum ar fi dormitoarele și camerele de oaspeți, băi, birouri, mese și zone de conferințe, studiul arată o varietate de idei noi. Un exemplu este un sistem de proiecție care acoperă suprafețe mari ale tavanului și părților laterale ale cabinei și poate genera astfel un nou design pe pereți și tavan în funcție de conținutul de proiecție utilizat, cum ar fi, de exemplu, o lume subacvatică.

Deși scopul proiectării este doar de a prezenta clienților „posibilitățile tehnice și de proiectare" ale cabinei, Lufthansa Technik spune că ar dura între 18 și 24 de luni pentru a proiecta și completa acest concept special dacă un cumpărător ar comanda-o direct de la ei.

Conceptul de cabină este încă în curs de finalizare, iar Lufthansa Technik va prezenta studiul complet cu „surprize" suplimentare în noiembrie, la Dubai Air Show 2021.

AMI MÉG ÉRDEKELHET