3 destinații uimitoare unde nu trebuie să te temi de aglomerație

Dacă prioritatea ta este să eviți aglomerația, ar fi bine să iei în considerare destinațiile prezentate în acest articol.

Turku Finlanda
Foto: Shutterstock

Mulțimile îți pot distruge vacanța în locurile foarte populare și, așa cum am mai scris, acest lucru este valabil chiar și pentru locurile care erau considerate anterior destinații "secrete". Următoarele trei orașe încă nu se află printre destinațiile aglomerate, așa că merită să ții cont de ele atunci când îți planifici următoarea călătorie.


Srebrenik – Bosnia și Herțegovina

Fot0: Getty Images

Bosnia și Herțegovina este una dintre țările cele mai puțin mediatizate din Europa.

Cu toate că orașele fermecătoare, peisajele frumoase și istoria bogată merită toate atenția, în special localitatea medievală Srebrenik. Orașul găzduiește cea mai bine conservată cetate medievală din Bosnia și Herțegovina: edificiul plină de mituri și legende oferă o priveliște fantastică asupra peisajului din jur. Pentru excursioniști, merită să faceți o drumeție pe vârful Majevica, unde se află și romanticul lac Ingram.

Cuenca, Ecuador

Foto: Unsplash

Deși Ecuadorul se află pe wish list la mulți oameni, majoritatea vizitează orașele mai mari și mai accesibile din regiune, cum ar fi Quito și Insulele Galapagos.

Centrul istoric al orașului Cuenca din sudul Ecuadorului însă a fost recunoscut de UNESCO încă din 1999.

Situl Patrimoniului Mondial este bogat în elemente culturale și este o destinație preferată pentru artizani și artiști. Unul dintre cele mai mari evenimente artistice este Bienal de Cuenca, un festival care le oferă călătorilor o perspectivă asupra atelierelor locale, inclusiv asupra confecționării de pălării.

Turku, Finlanda

Foto: Unsplash

Helsinki și Turku au fost mult timp în competiție, ceea ce este de înțeles, deoarece Turku este al doilea oraș ca mărime al țării și capitala istorică a Finlandei. Turku, supranumit Parisul Finlandei, este străbătut de râul Aura, care este mărginit de cafenele și restaurante.

Orașul este cea mai veche așezare din Finlanda și oferă o mulțime de obiective turistice medievale.
AMI MÉG ÉRDEKELHET