Care este destinația pe care austriecii au considerat-o cea mai frumoasă din țara lor în acest an?

În cadrul popularului concurs "9 locuri - 9 comori", aflat la cea de-a zecea ediție, telespectatorii televiziunii ORF au putut alege dintre 27 de destinații din nouă land-uri austriece.

Castelul Landskron  Austria
Foto: Shutterstock


1. Castelul Landskron

Fotó: Shutterstock

Landskron vára

În cadrul concursului "9 destinații - 9 comori", este votat un câștigător din fiecare dintre cele nouă provincii, iar dintre acestea este aleasă o câștigătoare a marelui premiu. În acest an, Castelul Landskron a primit cele mai multe voturi: una dintre cele mai impresionante clădiri din Austria, castelul este situat între Lacul Ossiachi și Villach.

Prima mențiune scrisă despre clădirea aflată la o altitudine de 658 de metri deasupra nivelului mării, datează din 1351.

În 1812, fortăreața, deja în paragină, a fost distrusă de un incendiu și nu a mai fost reconstruită niciodată. Lucrările de conservare a ruinelor au început la mijlocul secolului trecut, iar mai târziu a fost deschis un restaurant între zidurile sale.

Fotó: Unsplash

2. Sistemul de peșteri Eisriesenwelt

Pe locul al doilea se află Eisriesenwelt din Salzburg, cunoscută ca fiind cea mai mare peșteră de gheață din lume.

Gheața din sistemul de peșteri, cu o lungime de 42 km, crește datorită așa-numitului efect de coș de fum. În timpul iernii, aerul relativ mai cald din peșteră se ridică prin găuri asemănătoare hornurilor și este înlocuit de aerul rece din exterior. Când vremea se încălzește, în jurul primăverii, apa din zăpada topită curge în peșteră, unde se transformă în gheață.

Foto: Shutterstock

3. Hardegg

Al treilea cel mai mare număr de voturi a venit pentru orașul Hardegg din Austria Inferioară. Cetatea din Hardegg a fost centrul uneia dintre cele mai influente familii nobile din Austria, conții de Plain, încă din secolul al XII-lea. În prezent, castelul face parte din patrimoniul arhitectural protejat al Austriei.

Foto: Shutterstock

Lista celor 9 câștigători din provincii

Fotó: Shutterstock

Pillersee-völgy

  • Burgenland: Eisenberg
  • Carinthia: Castelul Landskron
  • Austria Inferioară: Hardegg
  • Austria Superioară: Orașul vechi din Steyr
  • Salzburg: Sistemul de peșteri Eisriesenwelt
  • Stiria: Himmelsberg
  • Tirol: Valea Pillersee
  • Vorarlberg: Spullersee
  • Viena: Casa de palmieri de la Schönbrunn
AMI MÉG ÉRDEKELHET