5 locații de film care arată uimitor nu doar pe ecran, ci și în viața reală

A devenit un trend turistic să vizitezi o destinație doar pentru că acolo s-a filmat filmul sau serialul tău preferat.

Hobbiton Noua Zelandă
Foto: Shutterstock

Turismul de film și televiziune este în plină glorie, așa că iată câteva locații uimitoare care te vor face să te simți ca pe marele ecran. Verifică dacă printre cele 5 locații se află și cea unde s-a filmat producția ta preferată.

Mândrie și prejudecată - Regatul Unit

Foto: chatsworth.org

Mulți au urmărit peripețiile lui Elizabeth Bennet și ale protagonistului viselor sale, misteriosul domn Darcy. În partea din Derbyshire, cunoscută sub numele de Peak District, se află sublima Casă Chatsworth, care a fost folosită pentru multe dintre scenele celebrului film din 2005. Clădirea romantică este cunoscută ca fiind unul dintre cele mai impunătoare conace din Peak District. Contra cost, poți face chiar și un tur al acestuia.

Sunetul muzicii - Austria

Foto: Shutterstock

Fanii filmului din 1965 nu vor uita niciodată peisajele uluitoare pe care le-au văzut pe ecran. Imaginile de basm au fost filmate în Austria, mai exact în Salzburg, iar filmul a prezentat locații precum Catedrala din Salzburg și Grădinile Mirabell. Vești bune, dacă ești iubitor de filme: există un tur al Salzburgului, care te duce în jurul faimosului Lake District. Traseul turului atinge reperele din film și principalele atracții culturale ale regiunii.

Mamma Mia! - Grecia

Foto: Instagram

”Mamma Mia!", un cover romantic și amuzant al hiturilor trupei ABBA, nu trebuie ratat. Acțiunea a fost filmată în mare parte pe insulele grecești Skopelos și Skiathos. Frumoasa nuntă a avut loc în Skopelos, unde actorii au străbătut peisajul grecesc de la capela din Agios Ioannis până la Kastri.

Hobbitul - Noua Zeelandă

Foto: Shutterstock

Ținuturile verzi din Noua Zeelandă au devenit una dintre cele mai vizitate locații de filmare după trilogiile „Stăpânul Inelelor” și „Hobbitul”. Peisajele frumoase ale insulei au captivat mulți oameni, iar vizita ta poate să includă locații de filmare precum Lacul Pukaki și Lake Town.

Hotel Grand Budapest - Germania

Foto: Instagram

Pentru filmul excentric al lui Wes Anderson, echipa a vizitat mai multe locații din Germania, iar țara imaginară a lui Zubrowka a fost inspirată de orașele și satele din Europa de Est. Cea mai recognoscibilă locație este orașul german Görlitz: scenele din holul Hotelului Grand Budapest au fost filmate în clădirea Kaufhaus din această localitate.

AMI MÉG ÉRDEKELHET