5 locuri speciale despre care nu ai crede că se află pe planeta noastră

În Africa, America de Sud și Antarctica, există formațiuni naturale atât de spectaculoase încât ar putea fi decorul unui film SF.

Foto: Shutterstock

Pământul este un tezaur de minuni naturale, iar unele dintre ele sunt ca și cum ar fi pe o altă planetă. Este posibil ca următoarele locuri să nu fie întotdeauna ușor accesibile, dar merită să le vezi cel puțin o dată în viață.

​Salar de Uyuni, Bolivia

Foto: Unsplash

Situat în Anzi, Salar de Uyuni este cea mai mare salină de suprafață din lume situată la cea mai înaltă altitudine. Fundul uscat al lacului se întinde pe 10,5 mii de km² și trebuie să urci până la 3.656 de metri deasupra nivelului mării pentru a-l vedea. Mlaștina sărată este de obicei uscată, dar periodic este acoperită de câțiva centimetri de apă, creeând o iluzie senzorială ca în imaginea alăturată.

Arborele-dragon din Socotra, Yemen

Foto: Shutterstock

Aflați pe arhipelagul Socotra din Yemen, acești arbori străvechi au mii de ani vechime și sunt numiți "Arborele cu sânge de dragon", deoarece trunchiul plantei produce o sevă roșiatică. Copacii oferă o priveliște extraordinară, dar cum întreaga floră și faună a arhipelagului din Oceanul Indian este unică, există multe alte atracții speciale care trebuie descoperite.

Mount Erebus, Antarctica

Foto: Shutterstock

La 3.794 de metri, Muntele Erebus este al doilea vulcan ca înălțime din Antarctica și este, de asemenea, activ, cu un crater imens. Este unul dintre cele mai reci locuri de pe Pământ, așa că, atunci când vulcanul erupe aici, gheața se întâlnește cu lava fierbinte, iar frigul face ca roca lichidă să se solidifice rapid.

Formațiunea Richat, Mauritánia

Foto: Shutterstock

Aceste cercuri naturale splendide și colorate se află în Sahara, în Mauritania, în apropiere de Ouadane. Formațiunea cu diametrul de 40 de kilometri este cunoscută sub numele de "Ochiul Saharei" și este vizibilă din spațiu. Formarea inelelor concentrice este încă un subiect de dezbatere între geologi.

Valea Lunii, Chile 

Foto: Shutterstock

Situată în Deșertul Atacama, această zonă cu roci roșii, pietricele și nisip este una dintre cele mai uscate de pe Pământ. Deși se numește Valea Lunii, arată mai degrabă ca suprafața Planetei Marte. Cea mai aridă parte a deșertului, Yungay, se află în Chile, unde nu a mai plouat de 500 de ani. Lipsa precipitațiilor înseamnă că nicio plantă sau animal nu poate supraviețui aici.

AMI MÉG ÉRDEKELHET