Care sunt locurile de pe Pământ cu cea mai bună calitate a aerului?

Îți recomandăm destinațiile cu cel mai mic indice de calitate a aerului: sub 100 pe o scară de la 0 la 500.

Foto: Shutterstock


Atunci când destinația este un oraș mare, rareori te gândești la cât de curat este aerul acolo. Dar dacă vrei să admiri frumusețea naturală a unui loc, vei fi deranjat de smogul care acoperă zona.

LA DIGUE (SEYCHELLES)

Foto: Shutterstock

Cu peisajele sale neatinse și plajele cu nisip auriu, La Digue este una dintre cele mai populare insule din Seychelles, un paradis al vacanțelor, cu formațiunile sale de granit gri și pădurile tropicale mărginite de palmieri. Insula este străbătută de trasee de drumeție, una dintre cele mai populare opriri fiind punctul de belvedere Falcon's Nest, care oferă o alee până la plajă. În apele cristaline ale golfurilor există posibilitatea de a face caiac și scufundări.

UDON THANI (THAILANDA)

Foto: Shutterstock

Înconjurată de păduri, calitatea aerului din această provincie thailandeză o face o destinație perfectă pentru camping, drumeții și safari. Poți vizita locuri minunate cu frumusețe naturală, precum Phu Foi Lom Ecopark, Marea Lotusului Roșu sau Parcul istoric Phu Phra Bat. În zonele rezidențiale, te așteaptă piețele de textile și de mătase, poți studia obiectele de artizanat din piețele de noapte și poți savura meniuri din bucătăria thailandeză autentică.

REZERVAȚIA NAȚIONALĂ AMBOSELI (KENYA)

Foto: Shutterstock

Una dintre cele mai populare arii protejate din Africa, Rezervația Națională Amboseli, situată la granița dintre Tanzania și Kenya, are un ecosistem divers și găzduiește animale sălbatice native pe un teritoriu de 392 de kilometri pătrați. Autoritățile din regiune se concentrează în special pe sustenabilitate și lucrează îndeaproape cu triburile locale Maasai.

INSULELE SHETLAND DE SUD (ANTARCTICA)

Foto: Instagram

Departe de efectele industrializării, Antarctica este una dintre cele mai ecologice regiuni din lume în ceea ce privește calitatea aerului. Întinzându-se pe aproape 3.700 de kilometri pătrați, arhipelagul este format din 11 insule mai mici, cu fiorduri și aisberguri uriașe, și găzduiește o varietate de păsări marine, pinguini, foci și balene, care pot fi admirate de călători în excursii cu barca. Deși vremea este foarte rece, iar gheața acoperă 80% din suprafața insulelor în timpul verii, temperaturile sunt ceva mai blânde decât pe continentul antarctic.

AMI MÉG ÉRDEKELHET