20 de destinații de vacanță în care trebuie să fii mai atent unde și ce mănânci!

Există câteva destinații minunate de vacanță în care trebuie să călătorești pregătit, pentru că bacteriile de acolo nu sunt tocmai prietenoase.

Foto: Shutterstock

Există unele locuri în care este aproape imposibil să eviți infecția. Gândește-te că atunci când spală fructele sau îți pun un cub de gheață în suc, folosesc aceeași apă de la robinet pe care o eviți cu bună știință. Poate fi o adevărată pacoste dacă trebuie să-ți petreci jumătate din vacanță lângă toaletă, sau chiar mai rău dacă ajungi la spital.

Foto: Shutterstock

Forbes a întocmit cu ajutorul experților din turism o listă cu cele mai riscante locuri din lume din punctul de vedere al intoxicațiilor alimentare, inclusiv câteva destinații surprinzătoare. De exemplu, Egiptul este cunoscut ca o destinație cu risc ridicat de infecții, dar locul întâi din listă este, de asemenea, o destinație de vacanță foarte populară, în ciuda faptului că aproape toată lumea se îmbolnăvește în timpul vizitei acolo.

Cel mai periculos loc pentru infecțiile de stomac este Punta Cana, în Republica Dominicană, care, pe cât de mult este o destinație de vacanță paradisiacă datorită frumuseții sale naturale, are un scor de 90,4/100 pe "lista bolilor". Sharm El Sheikh din Egipt, care este, de asemenea, foarte populară printre turiștii români, se află pe locul al doilea (în top 10 mai găsim încă o stațiune egipteană de vacanță), iar Sal din Insulele Capului Verde se află pe locul al treilea.

Top 10 destinații când vine vorba de indigestie în vacanță

  1. Punta Cana, Republica Dominicană
  2. Sharm El Sheikh, Egipt
  3. Sal, Insulele Capului Verde
  4. Playa del Carmen, Mexic
  5. Cabo San Lucas, Mexic
  6. Bali, Indonezia
  7. Hurghada, Egipt
  8. Tulum, Mexic
  9. Boa Vista, Insulele Capului Verde
  10. Cancún, Mexic

În aceste destinații din Europa există cele mai mari șanse mari să vă îmbolnăviți de un virus

  1. Benidorm, Spania
  2. Londra, Regatul Unit
  3. Coasta de Aur, Bulgaria
  4. Paris, Franța
  5. Tenerife, Spania
  6. Menorca, Spania
  7. Mallorca, Spania
  8. Roma, Italia
  9. Zakynthos, Grecia
  10. Mykonos, Grecia

​Sfaturi dacă sunteți predispus la boli

Foto: Shutterstock

  • Beți întotdeauna apă îmbuteliată!
  • Evitați să mâncați fructe deja tăiate!
  • Spălați-vă întotdeauna pe mâini înainte de a mânca, chiar dacă mâncați cu tacâmuri; dacă acest lucru nu este posibil, folosiți dezinfectant pentru mâini.
  • Evitați preparate cu unt și cremă pe vreme caldă, alegeți în schimb înghețata.
  • Să aveți întotdeauna o asigurare de sănătate atunci când călătoriți!
  • Să nu vă lipsească din bagaj pastile cu cărbune împotriva balonării, pudră de electroliți pentru a reface cantitatea de minerale din corp și vitamine din complexul B împotriva stării de greață.
AMI MÉG ÉRDEKELHET