Acum este un avantaj dacă nu este semnal într-un loc – sau cel puțin așa se crede în Finlanda!

Aproape că nu există în lume zone neacoperite în care să te poți cufunda complet în frumusețea și liniștea naturii. Dar insula Ulko-Tammio din Finlanda este un astfel de loc.

Bărbat pe malul lacului

Insula Ulko-Tammio, care face parte din Parcul Național al Golfului de Est al Finlandei, oferă o ”detoxifiere” digitală completă, deoarece nu are niciun fel de acoperire telefonică. Întotdeauna a fost un loc în care drumeții pasionați de drumeții și de sport au putut să se bucure în liniște de natură, dar acum o întreagă campanie este construită în jurul acestui aspect.

Foto: visitkotkahamina.fi/Annika Ruohonen

Ulko-Tammio este situat în Marea Baltică, aproape de granița cu Rusia, alături de un număr mare de insule mici.

Pe insula finlandeză se poate pescui, se pot practica tot felul de sporturi nautice, există, de asemenea, oportunități deosebite pentru pasionații de sporturi în aer liber, iar dacă nu ești prea friguros, poți încerca chiar și o excursie nomadă cu cortul, bineînțeles cu un sac de dormit de iarnă, pentru că și vara este frig noaptea. Dar nu trebuie să îți faci griji că, în cazul unui accident, al unei furtuni mari sau al unui incendiu în tufișuri, nu vei putea chema ajutoare. Este mai degrabă o chestiune de a lăsa la latitudinea vizitatorilor să ia decizia de a lăsa telefonul jos pentru o vreme. "Îi încurajăm pe vizitatori să lase voluntar telefoanele deoparte și să își concentreze simțurile asupra naturii și nu asupra telefoanelor mobile", a declarat Joel Heino, manager al instituției de stat a parcurilor naționale finlandeze.

AMI MÉG ÉRDEKELHET