Immár erény, ha egy helyen nincs térerő – Finnországban legalábbis így gondolják!

Alig találni lefedettség nélküli területeket a világon, ahol teljesen elmerülhetünk a természet szépségében és csendjében. A finnországi Ulko-Tammio sziget azonban ilyen.

A Finn Keleti Öböl Nemzeti Parkhoz tartozó Ulko-Tammio szigeten teljes mértékű digitális detoxban lehet részünk, hiszen híján vannak bármilyen telefonos lefedettségnek. Ide eddig is megrögzött természetjárók és sportolni vágyók látogattak, hogy élvezzék a természet különleges adottságait, most azonban egy egész kampányt építenek erre az aspektusra.

Fotó: visitkotkahamina.fi/Annika Ruohonen

Ulko-Tammio a Balti-tengerben található, közel az orosz határhoz, rengeteg apró kis sziget szomszédságában.

A finn szigeten lehet pecázni, mindenféle vízi sportot űzni, az outdoor sportok kedvelői is találnak remek lehetőségeket, ha nem vagyunk fázósak, akkor még egy nomád sátorozást is érdemes kipróbálni, persze téli hálózsákkal, mert még nyáron is cudar az idő éjszaka. Attól azért nem kell félni, hogyha esetleg baleset történne, óriási vihar vagy bozóttűz törne ki, akkor ne tudnánk segítséget kérni. Inkább arról van szó, hogy a látogatókra bízzák, hogy meghozzák azt a döntést, hogy kicsit leteszik a telefont. „Arra bátorítjuk a látogatókat, hogy önként tegyék el a telefonjukat, és érzékszerveiket a természetre összpontosítsák a mobil helyett”mondta Joel Heino, a finn nemzeti parkokat kezelő állami intézmény menedzsere.


AMI MÉG ÉRDEKELHET