Díjeső a Hymer lakóautó-tanulmányának

Még hogy a kempingezés kényelmetlen! Mára a gyártók olyan luxusmegoldásokkal rukkolnak elő a természetben pihenni vágyók számára, hogy lassan az ötcsillagos szállások is elbújhatnak mögöttük.

Fotó: Hymer


A szakmai is nagyra értékeli az 1957 óta működő német Hymer lakóautó-gyártó legfrissebb koncepcióját, amely rövid időn belül három fontos elismerést is begyűjtött. A Mercedes-Benz alvázra épülő VisionVenture legutóbb a Német Innovációs Díjat nyerte el a közlekedési kategóriában. Ezt megelőzően már az Európai Innovációs Díj zsűrije is kitüntette a járművet, amely emellett kiérdemelte a Német Formatervezési Tanács Best of Best díját is.


Fotó: Hymer


A Hymer VisionVenture off-road lakóautó egyedi karosszériaelemei közül közel száz 3D-s nyomtatási eljárással készült, míg a BASF hőmérséklet-szabályozó Chromacool technológiájának köszönhetően a sötétzöld fényezés 20 °C-kal csökkenti a jármű felületének és 4 °C-kal a jármű belsejének hőmérsékletét. A lakóautó tetején, ahova LED-fényekkel megvilágított lépcsősor vezet fel, egy 1 perc alatt felnyíló alvóhelyet találunk: az oldalát alkotó méhsejt szerkezetű anyag 7 cm vastag, állja az esőt és a szelet, különösen jól szigetel. A hálószoba mellett az alsó szinten lévő terek is okosan variálhatók: az anyósülést megfordítva a falból kihajtható munkaállomást kapunk, a WC és a mosdó egy mozgatható fallal zuhanyzóvá bővíthető, az étkező egyetlen mozdulattal ülősarokká alakítható, a hátsó „teraszon" pedig a karosszériából kihúzható grillezőt is kialakítottak.

Fotó: Hymer


Fotó: Hymer


AMI MÉG ÉRDEKELHET