Doha în imagini – splendoarea și tradiția Qatarului

În 2022 Qatar va găzdui în premieră un mare turneu de fotbal, dar cu ce ne mai așteaptă Doha în afara Campionatului Mondial?

Foto: Shutterstock

Meciuri de fotbal, călărie (pe cămile), cartiere ultramoderne, muzee minunate – aceasta este Doha, capitala Qatarului.

Statul Qatar ocupă o peninsulă din Golful Persic, iar micuțul stat a făcut progrese foarte mari în ultimii 10 ani. Desigur, dezvoltarea infrastructurii și viteza cu care apar inovații în arhitectura modernă se datorează și faptului că în 2010 au câștigat dreptul de organizare a Campionatului Mondial.

Aflat în deșert, Qatar deține una dintre cele mai mari rezerve de petrol și gaze naturale din lume, dar în țară nu mai există alte zăcăminte cu valoare comercială. Datorită climei deșertice, tot timpul anului este cald, în mod plăcut iarna și canicular vara. Sunt foarte puține precipitații, vara aproape deloc. Dacă dorim să vedem Doha, atunci mai degrabă să mergem toamna sau iarna, pentru că atunci temperatura este plăcută, până la 25-30 de grade, și se poate înota în mare.

Foto: Shutterstock

Anul acesta, în mod excepțional din cauza căldurii mari, Campionatul Mondial va începe la sfârșitul lunii noiembrie. Cum Qatar nu este o mare putere în fotbal, a trebuit să se pregătească serios pentru competiție. Pentru a câștiga dreptul de organizare, trebuia să garanteze că vor fi construite 12 stadioane de fotbal în țară. Arenele au fost realizate din elemente mobile, detașabile, iar după CM vor fi vândute unor țări în care fotbalul este foarte popular și care ar profita de stadioanele transportabile. Țara arabă dorește să stimuleze și turismul, astfel o mulțime de hoteluri de lux, parcuri de distracții și centre comerciale sunt construite în capitală, iar plaja este perfectă pentru încălzire și relaxare pe timp de iarnă.

Galerie foto

Foto: Unsplash


Foto: Unsplash

Festival City, Doha


Foto: Unsplash

Pearl-Qatar, Doha


Foto: Shutterstock

Muzeul Național Doha


Foto: Unsplash

Katara Twin Tower Hotel, Doha


Foto: Shutterstock

Aspire Zone


Foto: Unsplash

West Bay, Doha


Foto: Unsplash


Foto: Shutterstock

Villaggio Mall


Foto: Shuetterstok

Moscheea Katara


Foto: Getty Images


Foto: Getty Images


AMI MÉG ÉRDEKELHET