Az első Dragon Ball-vidámpark még a floridai Disney World-nél is jóval nagyobb lesz

A képregényekből, filmekből és videojátékokból álló Dragon Ball univerzumnak szentelt első vidámpark Szaúd-Arábiában épül majd fel.

Illusztráció: Qiddiya


A park, amelynek középpontjában a harcművészetek szakértő hőse, Goku és barátai állnak, a Qiddiya Investment Company projektje, és Rijád közelében épül fel. Az 500 ezer négyzetméteres területen a szállodák és éttermek mellett hét, a képregénysorozat által inspirált zónában kialakított szórakozóhelyek és attrakciók is helyet kapnak majd.

Illusztráció: Qiddiya

Szaúd-Arábia mega szórakoztató projektekkel igyekszik diverzifikálni szénhidrogén-alapú gazdaságát. A park a floridai Disney Worldnél több mint kétszer nagyobb területen épül majd, és a tervek szerint egy 70 méter magas Shenron hullámvasutat is magában foglal majd.

Illusztráció: Qiddiya

A ''Dragon Ball'' először a Weekly Shonen Jump című japán képregényben jelent meg 1984-ben, és azóta több mint 80 országban forgalmazott filmek, videojátékok és televíziós műsorok is készültek belőle. A karakter megalkotója, Akira Torijama japán mangaművész ebben a hónapban, 68 éves korában hunyt el.

www.youtube.com

World's Only Dragon Ball Theme Park
AMI MÉG ÉRDEKELHET