Sfaturi utile dacă mergi în drumeții sau cu cortul, împreună cu câinele tău

Dacă este prima dată când îți iei câinele într-o excursie cu cortul, nu e de mirare că nu ai idee de ce vei avea nevoie cu adevărat. Noi ți-am întocmit o listă!

Câini în cort
Foto: Shutterstock
Camparea pentru prima dată cu un câine este foarte asemănătoare cu o excursie cu un copil, dar dacă planifici totul din timp, nu ar trebui să ai surprize. Trebuie să fii atent la greutatea și mărimea rucsacului tău, deși există o gamă largă de echipamente specializate pentru camping pentru câini, nu ai nevoie de toate ca totul să fie OK.


CORT, MÂNCARE, LESĂ

Foto: Shutterstock

  • Dacă câinele tău este de talie medie spre mare, probabil că va trebui să alegi un cort mai mare pentru camping. Gândește-te la câinele tău ca la un alt om. Să ai la tine un fel de pătură pe care să o întinzi pe partea de jos a cortului - acest lucru va proteja țesătura de zgârieturi, respectiv te poți scăpa cu ușurință de orice mizerie care se adună.
  • De obicei, câinii vor să doarmă pe sacul de dormit sau pe pătura (chiar și în camping) în care doarme stăpânul lor, așa că, dacă folosești un pat de dormit gonflabil, asigură-te că aveți unul și pentru el. Dacă aduci și un sac de dormit pentru câinele tău, să alegi pentru el un produs durabil și rezistent la apă, care va face față uzurii.
  • Nu este întotdeauna convenabil să cari cu tine o pungă întreagă de mâncare pentru câini, atunci când mergi cu cortul, așa că porționează-o din timp și pune-o într-o pungă uscată sau într-o cutie de plastic transparentă. Astfel poți împacheta cu ușurință în mașină, respectiv poți vedea exact cât mai este înauntru. Dacă pleci într-o călătorie lungă și câinele tău are nevoie de multă mâncare, ia în considerare hrana uscată, pentru care un bol pliabil din material flexibil este cea mai bună alegere.
  • Cele mai multe campinguri cer ca animalele să fie ținute în lesă în permanență, așa că un cablu de câine ușor de instalat vă poate oferi amândurora multă libertate.

ALTE ACCESORII ESENȚIALE

Foto: Shutterstock

  • Trusă de prim ajutor.
  • Repelent de insecte: nimic nu strică mai rapid o călătorie decât țânțarii și insectele. Atenție, nu toate repelentele de insecte pentru oameni sunt eficiente și pentru animalele de companie. Așa că mai bine ia cu tine și o pensetă de îndepărtat căpușe.
  • Iluminare. Lanternele frontale, lanternele sau colierele cu LED-uri pot fi, de asemenea, utile.
  • Saci pentru deșeuri: niciodată nu poți împacheta destui saci pentru excremente! Să pui întotdeauna încă 1-2 role în plus.
AMI MÉG ÉRDEKELHET