3 vulcani spectaculoși din întreaga lume pe care îi poți vizita și tu

Imenși, periculoși și frumoși, vulcanii îi fascinează pe oameni de mii de ani.

Femeie pe vulcan
Foto: Pixabay

De la excursii cu elicopterul la vizite pe lângă fluxul de lavă, pasionații de turism activ pot experimenta un alt fel de drumeție în cadrul unui tur al vulcanilor. Îți prezentăm trei vulcani de pe trei continente diferite.

Indonezia

Foto: Shutterstock

Una dintre cele mai populare atracții din Indonezia, vulcanul Bromo este situat nu departe de Jakarta, în partea de est a insulei Java. Muntele este vizitat de foarte mulți turiști în fiecare an, iar una dintre cele mai populare activități este turul în zorii zilei. Deși noctambulii ar putea avea probleme să se trezească devreme, dacă te afli în zonă, merită să faci o excursie până în vârful vulcanului de 2.328 de metri pentru o priveliște spectaculoasă asupra peisajului din jur. Pe lângă călătoria cu vehicule off-road, există, de asemenea, un traseu de drumeție până în vârful Bromo.

Islanda

Foto: Shutterstock

O vizită la vulcanul Fagradalsfjall din Islanda este garantat o experiență de neuitat.

De la recenta sa erupție, vulcanul a devenit una dintre cele mai interesante atracții ale Islandei, cu tururi ghidate care îi duc pe vizitatori chiar pe marginea conului, unde se poate vedea fluxul de lavă și se poate simți căldura degajată la suprafață. Turul este complet sigur, iar ghizii pun la dispoziția tuturor echipamentul adecvat: căști de protecție și măști de gaze.

Rwanda

Foto: Shutterstock

Parcul Național Vulcanilor din Rwanda este unul dintre cele mai frumoase peisaje din Africa: zona este cunoscută pentru diversitatea florei și faunei, iar parcul găzduiește mai mulți vulcani activi, precum Bisoke, Karisimbi și Nyiragongo, care sunt vizitați de un număr mare de turiști. Cel mai bine este să-ți rezervi un tur cu ghid, deoarece ghizii experimentați cunosc fauna sălbatică, istoria și geografia parcului. Vizitatorii pot întâlni gorile și cimpanzei în timpul turului, dar zona abundă și de cascade frumoase și jungle luxuriante.

AMI MÉG ÉRDEKELHET