Cele mai frumoase trasee de drumeție cu pornire din Păltiniș

Păltiniș este cea mai veche stațiune montană din România și reprezintă punctul de plecare al câtorva trasee de drumeție pitorești către Vârful Cindrel, Lacul Iezeru Mare și Lacul Negovanu.

Foto: Shutterstock


Păltinișul, situat în Munții Cindrel, în apropiere de Sibiu, este un loc încântător pentru iubitorii de drumeții și natură. Pe timpul verii, cele mai atrăgătoare opțiuni pentru turiștii sunt traseele de drumeție care oferă peisaje montane spectaculoase. Acestea sunt cele mai remarcabile 4 trasee de drumeție din Păltiniș.

​Păltiniș - Vârful Cindrel - Păltiniș

Acest traseu circular începe și se termină în stațiunea Păltiniș și oferă o excursie lungă și captivantă în inima Munților Cindrel. Este cel mai lung traseu ce poate fi efectuat intro singura zi, cu o lungime totală de 32 de km și o altitudine maximă de 2.245m. Traseul este potrivit pentru cei care doresc o aventură mai lungă și mai provocatoare, oferind o varietate de peisaje și experiențe montane. Nu este un traseu tehnic, dar necesita o formă fizică bună.

Păltiniș - Lacul Iezeru Mare - Păltiniș

Călătoria începe din stațiunea Păltiniș și are ca destinație Lacul Iezer, un lac glacial pitoresc situat în mijlocul Munților Cindrel. Cu o lungime de aproape 30 de km, este similar cu traseul către vârful Cindrel și se suprapune o lungă porțiune cu acesta, ambele urmând banda roșie. Drumeții trec prin păduri de conifere, pajiști alpine și o dată ce ajung la Lacul Iezeru Mare sunt recompensați cu priveliști spectaculoase, mai ales după topirea zăpezii când înflorește bujorul de munte.

Foto: Shutterstock

Păltiniș - Cabana Cânaia - Păltiniș 

Refugiul Cânaia a fost modernizat în ultimii ani și s-a transformat într-o cabană modernă, ce oferă turiștilor un popas minunat în drum spre vârful Cindrel sau Iezere. O pregătire excelentă pentru aceste două trasee mai lungi și solicitante, poate fi parcurs cu ușurință într-o zi de vară. Poteca de creastă trece peste vârfurile Rozdești și Serbănei și coboară lin spre refugiu, oferind panorame superbe pe partea stangă. Turiștii pot alege să inopteze la refugiu înaintea unei noi zile pline de aventură.

Păltiniș – Lacul Negovanu - Păltiniș

Traseul de drumeție începe în stațiune și urmează o potecă pitorească prin pădure, pe lângă Cantonul Muncel. Este singurul traseu cu plecare din Păltiniș unde cobori în prima jumătate a drumului, și urci la întoarcere. Chiar dacă diferența totală de nivel este de numai 300 de metrii, traseul are porțiuni de urcare solicitante. O pauză de 30 de minute pe malul lacului de acumulare Negovanu este recomandată pentru odihnă și pentru a admira frumusețea locului.

AMI MÉG ÉRDEKELHET