Mit együnk Dubajban? 4 megfizethető és kitűnő étterem a világ egyik gasztronómiai fővárosában!

Dubajban több olcsó menü közül is választhatunk: kínálnak libanoni utcai ételeket, hagyományos etióp finomságokat vagy éppen autentikus palesztin ételeket.

Fotó: Facebook

A világ egyik legtöbb luxust ígérő metropoliszában is lehet olcsó ételeket találni. Ráadásul olyan jó minőséget ehetsz elérhető áron, hogy észre sem fogod venni, hogy nem fine dining helyszínen majszolod a finomságokat. Lássunk négy éttermet a világ legfelkapottabb városában!

​Bu Qtair

Fotó: Instagram

A Bu Qtair nemcsak a turisták, de a helyiek között is népszerű, ahol még a CNN szerint is a város legjobb friss, halas fogásait szolgálják fel. A hely az egyedi fűszerkeverékei miatt is híres, amiket csak ők és csak itt használnak a halételeken. Mivel a Bu Qtair inkább büfé, mint klasszikus étterem, az árak sem elrugaszkodottak.

Zagol

Fotó: Pixabay

Bár a közel-keleti konyha bővelkedik vegetáriánus ételekben, mégsem könnyű tisztán vegán éttermet találni ebben a régióban. A Zagolban azonban az állati eredetű ételeket elhagyó vendégek is megtalálják a kedvükre való fogásokat. A közel-keleti és az etióp konyha ötvözéséből friss, ízletes, erősen fűszeres ételek születnek. Az étteremben nagy adagokat kapunk, érdemes egy fogást többen körbeülni és úgy kóstolni.

Al Mallah

Fotó: Facebook

Az Al Mallah már 45 éve a város egyik legnépszerűbb étterme. Egy sarki gyümölcslé-büféként indult, jelenleg viszont öt étteremmel rendelkeznek Dubajban, étlapjukon több mint 150 libanoni fogás található. Itt kizárt, hogy 8-10 dollárért ne lakj jól! Egy pitaszendvics mindennel megtömve 7 dollár, de mindig változatosak a kedvezményes menük shawarmával, falafellel és más közel-keleti finomságokkal.

​Mama'Esh

Fotó: Facebook

A hangulatos, autentikus palesztin étterem már láncként működik, összesen hat darab működik Dubajan. A vendégek nem csak kiváló szolgáltatást, finom ételeket kapnak, hanem ingyenes teát, kenyeret és Wi-Fi hozzáférést is – nem véletlenül nagyon népszerű a Mama'Esh a turisták körében.

AMI MÉG ÉRDEKELHET