Ekkora rekordösszegért kelt el egy még meg sem épült penthouse Dubajban!

A Como Residences nevű, 71 emeletesre tervezett épület tetejére megálmodott, még építés alatt álló lakás az exkluzív Palm Jumeirah mesterséges szigeten található.

Illusztráció: Nakheel


500 millió dirhamért (AED) – valamivel több mint 136 millió dollárért – adtak el egy közel 2044 négyzetméteres, öt hálószobás penthouse-t Dubajban, ami új rekordot jelent a világ egyik legdinamikusabban fejlődő luxus ingatlanpiacán. A vásárló kelet-európai.

Illusztráció: Nakheel

A Como Residences épülete jelenleg építés alatt áll, és a penthouse értékesítését közvetítő Provident Estate ügynökség szerint 2027 végére várható az átadása – ami azt jelenti, hogy az új tulajdonosnak még legalább három évet kell várnia arra, hogy beköltözhessen. A Como Residences penthouse egy csupán néhány hónappal ezelőtt felállított rekordot döntött meg, amikor a Marsa Al Arab szálloda legfelső emeletét elfoglaló lakás 420 millió dirhamért (mintegy 114 millió dollárért) kelt el. A Provident Estate szerint a Como Residences penthouse-a jelenleg a harmadik legdrágább a világon, a londoni One Hyde Parkban található Penthouse D (237 millió dollár), és a monacói Odeon Tower Penthouse (440 millió dollár) után.

Illusztráció: Nakheel

A Como Residences tetőtéri lakásához 360 fokos panorámát nyújtó medence tartozik, ahonnan kitűnő kilátás nyílik Dubaj több látványosságára: a Burdzs al-Arab szállodára, a Burdzs Kalifa felhőkarcolóra, a világ legmagasabb épületére és a Dubai Marina kikötőre.

Az ügynökség nem árulta el a vevő kilétét, csak annyit, hogy kelet-európai.

Illusztráció: Nakheel

A toronyházat építő Nakheel cég szerint a Como Residences több mint 300 méter magas lesz, ami megfelel a szupermagas felhőkarcoló definíciójának. A mindössze 76 lakásra korlátozódó épülethez saját strand és egy 25 méter hosszú úszómedence is tartozik. Emeletenként egy vagy két lakást alakítanak majd ki, amelyeket privát liftek szolgálnak ki. A lakások ára mintegy 5,7 ,millió dollártól indul.

AMI MÉG ÉRDEKELHET