Itt a csúcsmodell – érkezik a legnagyobb elektromos Volkswagen!

A német márka bemutatta első felső-középkategóriájú, globális elektromos modelljét, az új ID.7 típust.

Fotó: Volkswagen

A tisztán elektromos autókat felvonultató Volkswagen ID.-modellcsalád legújabb tagja akár 700 kilométeres (WLTP) hatótávot, dinamikus hajtásrendszert, a tágas belső teret és prémiumszintű technológiai megoldásokat kínál. A csaknem öt méter hosszú ID.7 piaci bevezetése Európában és Kínában a tervek szerint még az idén, Észak-Amerikában pedig 2024-ben veszi kezdetét.

Fotó: Volkswagen

Az ID.7 az első olyan modell a Volkswagen moduláris elektromos platformjának (MEB) műszaki alapjaira épülő autók közül, amelyik teljes egészében új fejlesztésű hajtásrendszert kapott. A 286 LE teljesítménnyel ez a Volkswagen ID.-család legerősebb tagja. Az új elektromos hajtást mindenekelőtt az energiafogyasztása szempontjából optimalizálták, így az akkumulátormérettől függően akár 700 kilométeres hatótávot is biztosíthat.

A közel öt méter hosszú ID.7 dizájnja kifejezetten aerodinamikus: elegánsan ereszkedő, kupéstílusú tetővonala is nagyban hozzájárul a felszereltségtől függően akár 0,23-os légellenállási együtthatójához. Hosszú tengelytávja és rövid karosszéria-túlnyúlásai öt személy számára is bőséges helyet biztosítanak utasterében.

Fotó: Volkswagen

Az ID.7 modellben jelenik meg először az új kezelési és kijelző-koncepció.

Ehhez 38 centiméter (15 col) képátlójú infotainment-képernyő, kiterjesztett valóság head-up kijelző (Augmented-Reality-Head-up-Display), valamint háttérvilágítású érintőcsúszka és szabadon konfigurálható kedvenc-gombok tartoznak. Az új Smart Glass panorámatető egyszerű érintéssel, elektronikusan állítható átláthatatlanná, illetve átlátszóvá. Ugyancsak új fejlesztés - Volkswagen modellben elsőként - az adaptív Climatronic technikát kínáló, extrafelszerelésként rendelhető első ülés, igény szerinti hűtéssel és fűtéssel, valamint szárítófunkcióval. Az igényes extrafelszerelések sorát a Harman Kardon 700 wattos hangrendszere teszi teljessé.

Fotó: Volkswagen

Kívánságra az ID.7 többsávos autópályákon 90 kilométer/órás sebességtől a Menetasszisztens (Travel Assist) technikájával a támogatott sávváltás funkcióját is kínálja, amelynek folyamatát a vezető felügyeli ugyan, ám e megoldás jól érzékelhetően csökkenti terhelését.

Akárcsak a parkolás során, amelyeket többféle módon is önállóan végezhet az elektromos VW.

Az egyik a memóriafunkcióval működő, akár már 50 méter távolságból is aktiválható parkolás. Ennek során vezetője az ID.7 volánja mögül vagy a megfelelő okostelefonos alkalmazással kívülről felügyelheti a parkolás folyamatát.


AMI MÉG ÉRDEKELHET