Európa 7 „legmenőbb” városrésze

Bécstől Nagy-Britannián keresztül Moszkváig, ezek a városrészek számítanak jelenleg a legmenőbbeknek Európában – a helyiek szavazatai alapján.

Több ezer embert kérdeztek meg a Time Out honlap szerkesztői, hogy felfedezzék a világ legjobb helyeit a gasztronómia, művészet, kultúra és közösségi szellem szempontjából, mielőtt kiegészítették a válaszokat saját munkatársaik véleményeivel. Íme, mire jutottak!

Baszmanyi, Moszkva

Fotó: 123rf

A neoklasszicista épületek és a gondozott pázsit első látásra egy letűnt világ felszínes levegőjét árasztják Moszkva ezen kerületében. De mélyebbre ásva virágzó kortárs művészeti életet fedezhetünk fel – főként a Winzavod és Artplay kulturális központokban –, valamint rengeteg hangulatos bárt és kocsmát. Telente az itteniek a Csisztje Prudi park jégpályáján szórakoznak.

Cours Julien, Marseille

Fotó Getty Images

Közel a híres marseille-i kikötőhöz, az azonos nevű, pálmákkal övezett tér körül elterülve, Cours Julien egy élettel, bárokkal, kávézókkal és nemzetközi vendéglőkkel teli városrész.

Centocelle, Róma

Fotó: Wikimedia

Történelmi munkáskerület a város dél-keleti részén, amelyet egy kétezer éves vízvezeték, az Acquedotto Alessandrino oszt ketté, mintha csak azt mondaná: Isten hozott Rómában! Az itteni ételek abszolút fantasztikusak.

Leith, Edinburgh

Fotó: Getty Images

A Shore néven ismert, a városközponttól távol fekvő kikötői terület kulturális szempontól fontos, kozmopolita úticélként építi fel hírnevét. A Leith a színház és a zenerajongók valóságos paradicsoma.

Bedminster, Bristol

Fotó: Unsplash

A Bristol déli részén található negyed tele van bárokkal, éttermekkel, menő butikokkal és – Banksy városában – rengeteg graffitivel. A szomszédságában lévő Southville-ben működik a Tobacco Factory, Nagy-Britannia egyik leghíresebb kis színháza.

Oude Noorden, Rotterdam

Fotó: Getty Images

A városközpont nagy részétől eltérően, Rotterdam északi sarka megőrizte a második világháború előtti építészetét. A városrészt átszelő Rotte folyó partján egymás után sorakoznak a vendéglők és reggeliző helyek. A Noordplein tér a lezárások idején is a környék élettel teli társadalmi központja volt.

Rudolfsheim, Bécs

Fotó: Unsplash

Kissé távol is esik az osztrák főváros központjától, cserébe alacsony költségekkel, osztrák, török és balkáni éttermek hihetetlen választékával, különleges élelmiszerboltokkal és bájos városi kertekkel csábít minket.

AMI MÉG ÉRDEKELHET