Hova utazol ezen a télen? Íme 4 közeli főváros 5 karácsonyi vására!

Az adventi időszak alatt minden évben átveszik a szabadtéri sörfesztiválok, koncertek helyét a karácsonyi vásárok.

Fotó: Shutterstock

Pozsony, Prága, Bécs, Budapest – mutatjuk, mikor nyitnak a közeli közép-európai fővárosok legkedveltebb karácsonyi vásárai, ahol a fabódék között sétálva forralt borral, kézműves termékekkel és klasszikus ételekkel tölthetjük fel magunkat az ünnepekre.

Prága (2023. december 3. – 2024. január 6. )

Fotó: Shutterstock

Prágában nem fog csalódni senki, aki szereti az ünnepeket. A cseh fővárosban a forralt bor helyett kipróbálhatjuk a helyi karácsonyi italkülönlegességet, a grogát, ami egy rumból, vízből citromból és cukorból összerakott koktél. Természetesen, ha már arra járunk, ne hagyjuk ki a helyi kolbászokat, de a fokhagymás-sajtos lepényt se.

Bécs (2023. november 11. – 2024. január 4.)

Fotó: Shutterstock

Európa egyik legnépszerűbb téli vásárát idén is közel két hónapig látogathatják az érdeklődők. Az osztrák város (kávéházai mellett) különleges forralt boráról, a Glühweinről híres. Az óváros szűk utcáin vásárok sokaságába futhatunk bele, a legtöbb helyen italaink mellett a bögrét is megvásárolhatjuk. Ha gyerekkorunkat is megidéznénk, akkor mindenképpen kérjünk egy keveset a sült gesztenyékből vagy a frissen sült perecekből is.

Pozsony (2023. november 23. – 2023. december 23.)

Fotó: Shutterstock

Pozsony óvárosának főterét már november végén megtöltik a jobbnál jobb illatokat árasztó bódék. A négy hétig tartó vásáron a kézműves termékek mellett kolbászos fogásokra, palacsintára és persze süteményekre is szert tehetünk.

Budapest (2023. november 18. – 2024. január 1.)

Fotó: Getty Images

A listából persze Budapest sem maradhatott ki, főleg, hogy két varázslatos vásár is tárt karokkal várja november közepétől a látogatókat. A Vörösmarty tér Budapest legrégebbi karácsonyi vásárának ad otthont, a magyarok ételeket kínáló standok és a kézműves árusok mellett ingyenes koncertek is várnak ránk. A Szent István Bazilika előtt megrendezett vásár is jó választás: itt az impozáns templom falára kivetített hangulatfények, érdekes mintázatok is hozzáadnak a karácsonyi hangulathoz – az árusok portékái mellett pedig még egy korcsolyapályát is kipróbálhatunk.

AMI MÉG ÉRDEKELHET