O expoziție inedită – noua atracție spectaculoasă a Londrei

Naomi Campbell, omagiată printr-o expoziţie care îi este dedicată la V&A Museum.

Foto: Facebook


Top-modelul britanic Naomi Campbell este fi omagiată la Victoria and Albert Museum (V&A) din Londra în cadrul unei expoziţii despre care reprezentanţii prestigiosului muzeu londonez au spus că este prima manifestare de acest gen care i-a fost dedicată vreodată unui model din industria modei, informează Agerpres.

Expoziţia "Naomi: In Fashion" prezintă cariera unuia dintre cele mai recognoscibile chipuri din industria modei prin intermediul unor ţinute emblematice prezentate de-a lungul anilor pe podiumurile de defilare, precum şi prin intermediul influenţei şi activismului top-modelului britanic. Expoziția, care va rămâne deschisă până pe 6 aprilie 2025, include rochii spectaculoase, pantofi cu tocuri impunătoare, precum şi fotografii şi coperte ale unor reviste cu Naomi Campbell. Curatorul evenimentului este un fost editor-şef al revistei British Vogue, Edward Enninful. "Au existat multe expoziţii dedicate unor designeri de modă şi unor fotografi de modă, dar modelele sunt adeseori lăsate în afara poveştii",a declarat Sonnet Stanfill, curator-şef pentru modă la V&A Museum din Londra.

Foto: Facebook

Naomi Campbell, în vârstă de 54 de ani, şi-a început cariera în modă încă din adolescenţă şi a prezentat creaţii vestimentare ale unor nume grele din această industrie, precum Versace, Chanel, Prada, Dolce & Gabbana, printre alţii. Ea îi susţine de mulţi ani şi pe creatorii de modă din Africa. Naomi Campbell a fost primul model de culoare care a apărut pe coperta ediţiei franceze a revistei Vogue şi pe coperta revistei Time. De asemenea, a fost primul model de culoare care a apărut pe coperta emblematicului număr din luna septembrie al ediţiei americane a revistei Vogue. Ţinutele vestimentare prezentate în această expoziţie cuprind creaţii ale unor designeri faimoşi, inclusiv ale regretaţilor Gianni Versace şi Azzedine Alaia, precum şi altele care sunt semnate de designeri africani, cum ar fi Kenneth Ize şi Thebe Magugu.

Foto: Facebook

Sunt expuse, de asemenea, rochia strălucitoare Dolce & Gabbana pe care Naomi Campbell a purtat-o în ultima zi de ispăşire a pedepsei sale de muncă în folosul comunităţii la un centru de sortare a deşeurilor din New York - după ce a pledat vinovată la acuzaţia de agresiune, după ce a aruncat un telefon spre menajera ei în urma unei dispute pentru o pereche de jeanşi -, precum şi pantofii albaştri cu platformă care au făcut-o să cadă pe podium în timp ce prezenta colecţia toamnă-iarnă 1993 a creatoarei Vivienne Westwood. Expoziţia de la V&A Museum include şi mărturii scrise şi audio ale modelului Naomi Campbell despre momentele cheie ale carierei sale, precum şi o pasarelă improvizată pentru vizitatorii care doresc să imite faimosul ei stil de defilare pe podiumurile de modă.

AMI MÉG ÉRDEKELHET