Natură Cosmică: o expoziție spectaculoasă la New York

Grădina Botanică din New York arată ca și cum ar fi invadată de extratereștri colorați.

Foto: nybg.org

În cadrul expoziției în aer liber intitulată „Natură Cosmică" și deschisă până la finele lunii octombrie, în diferite părți ale grădinii au fost plasate instalațiile monumentale, picturile și sculpturile japonezei Yayoi Kusama – inclusiv lucrări pe care artista în vârstă de 92 de ani le arată în premieră publicului larg.


Foto: nybg.org

Instalațiile spectaculoase din cadrul expoziției intitulate Natura Cosmică prezintă arta cu mai multe fațete a lui Kusama, printre altele prin sculpturi florale monumentale care transformă peisajul de 250 de acri al grădinii. Yayoi Kusama este unul dintre cei mai populari artiști contemporani din lume, atrăgând milioane de oameni care vin să experimenteze instalațiile ei imersive. În exclusivitate la Grădina Botanică din New York, Kusama își dezvăluie fascinația de pe tot parcursul vieții față de lumea naturală, începând cu copilăria petrecută în serele familiei sale. Conceptele ei artistice sunt inspirate de angajamentul ei intim cu culorile, modelele și ciclurile de viață ale plantelor și florilor.

Foto: nybg.org

Kuszama Jaoji

Locuind în New York din 1958 până în 1973, Kusama a participat la comunitățile avangardiste din oraș, în timp ce și-a perfecționat motivele artistice cu puncte și linii, dezvoltând lucrări bazate pe instalații magnifice și impunătoare.

Foto: nybg.org

Înființată în 1891, Grădina Botanică din New York se distinge prin frumusețea peisajului, colecțiilor și grădinilor sale. Grădina a luat naștere după o vizită din 1888 a botanicilor Nathaniel Lord Britton și soția sa, Elizabeth, la Royal Botanic Gardens, Kew, lângă Londra. Astăzi, grădina de 250 de acri - cea mai mare din orice oraș din Statele Unite - este un reper istoric național, care cuprinde 50 de grădini de specialitate și colecții cu mai mult de un milion de plante în totalitate. Peste un milion de oameni vizitează anual expozițiile inovatoare și participă la programe educaționale mai mari și mai diverse decât cele ale oricărei alte grădini din lume.

Galerie foto:

Foto: nybg.org


Foto: nybg.org


Foto: nybg.org


Foto: nybg.org


AMI MÉG ÉRDEKELHET