Trei zile cu atmosferă de festival în București, la aniversarea primilor 13 ani de unteatru

În urmă cu 13 ani, într-o casă veche din sectorul 5 al capitalei, se năștea într-o seară de vară Teatrul unteatru, care a devenit, în timp, creatorul unora dintre cele mai urmărite și mai premiate spectacole din țară.

Foto: Shutterstock


Proiectul cultural independent ”unteatru” invită spectatorii să celebreze bucuria de a fi din nou împreună, acasă, în sediul din Sfinții Apostoli nr. 44, București. Micro-festivalul aniversar Zilele unteatru va avea loc între 21 și 23 iulie și va aduce în pim-plan producțiile prezentate în premieră în ultimul an. O producție unteatru cinematic semnată de fondatorii unteatru va deschide seria de evenimente programate la finalul acestei săptămâni: vineri, pe 21 iulie, spectatorii sunt invitați să urmărească în premieră absolută Woyzeck – P.O.V. – un mix de teatru, film şi artă digitală. Sâmbătă vor urma alte două spectacole: „Risipire” și „Otrava”. Pe 23 iulie, „Mass”, o co-producție unteatru și Teatrul Național ,,Radu Stanca’’ din Sibiu, va închide seria de evenimente programate în cadrul micro-festivalului aniversar.

Un proiect independent lansat în urmă cu 13 ani, unteatru s-a remarcat în peisajul cultural autohton prin producții de calitate, apreciate nu numai de publicul bucureștean, ci și de juriile marilor festivaluri de profil. O întreagă comunitate de artiști s-a format de-a lungul timpului în jurul acestui spațiu construit din dorința de a oferi un mediu al libertății totale de exprimare prin teatru. În 2019, unteatru a fost distins cu Premiul de excelență UNITER – cea mai importantă recunoaștere oferită unei instituții artistice de către profesioniștii din lumea teatrului.

AMI MÉG ÉRDEKELHET