5 filme cu trenul în rolul principal

Romantism, acțiune, comedie sau crimă? În filme, orice se poate întâmpla într-un tren.

Brad Pitt Bullet Train

Pentru unii, este un mijloc de transport cotidian, pentru alții este un moment rar, o adevărată aventură. Bineînțeles, o călătorie cu trenul în filme nu este niciodată doar o simplă deplasare, așa că iată 5 filme cu trenuri pe care merită să le vezi.

Mecanicul generalei (1926)

www.youtube.com

The General (1926) Trailer #1 | Movieclips Classic Trailers

Cinematograful a fost asociat cu călătoriile cu trenul încă de când frații Lumière au prezentat în premieră filmul lor de mai puțin de un minut „Sosește trenul” în 1895, speriind de moarte spectatorii care stăteau în fața ecranului și care erau siguri că vor fi călcați de o locomotivă. Buster Keaton, 30 de ani mai târziu, a filmat o comedie de acțiune mută, uimitor de sofisticată, despre un tren din Războiul Civil. Keaton joacă rolul unui mecanic trist, care face tot ce poate pentru a-și salva locomotiva și iubita sa, atunci când ambele sunt capturate. Întregul film este o serie de cascadorii uimitoare și scene pline de umor care, în ciuda faptului că vorbim despre un film mut, își păstrează și astăzi valoarea.

Crima din Orient Expres (1974)

www.youtube.com

Murder on the Orient Express (1974) Trailer #1 | Movieclips Classic Trailers

Această adaptare a thriller-ului Agathei Christie îl are în rolul lui Hercule Poirot pe Albert Finney și prezintă actori emblematici precum Lauren Bacall, Sean Connery, John Gielgud și Ingrid Bergman - care a câștigat premiul Oscar pentru cea mai bună actriță în rol secundar - în rolul suspecților, suficient cât să ne facă fericiți să ne îmbarcăm cu ei în călătoria cu trenul de la Istanbul la Londra. Interesant este că pentru filmări au fost folosite vagoane originale ale trenului Orient Express.

Înainte de răsărit (1995)

www.youtube.com

Before Sunrise (1995) Trailer #1 | Movieclips Classic Trailers

Trilogia lui Richard Linklater se întinde pe aproape 20 de ani, iar prima parte a poveștii de dragoste începe într-un tren care pleacă spre Budapesta și se încheie pe peronul unei gări din Viena. Americanul Jesse (Ethan Hawke) începe o conversație cu franțuzoaica Celine (Julie Delpy) și o convinge să coboare din tren cu el în Viena pentru a petrece seara și dimineața devreme împreună înainte de a se îmbarca într-un zbor spre Statele Unite. Una dintre cele mai fermecătoare trilogii din istoria filmului, este specială și pentru că episoadele au fost filmate astfel încât personajele să îmbătrânească odată cu povestea.

Un tren numit Darjeeling (2007)

www.youtube.com

The Darjeeling Limited - Trailer [Fan-Made]

Deși Wes Anderson are pelicule mult mai bune în palmares, acest film despre beatitudinea melancolică a călătoriilor cu trenul merită un loc pe listă. Trei frați (Adrien Brody, Jason Schwartzman, Owen Wilson), care se întâlnesc pentru prima dată după moartea tatălui lor, pornesc într-o lungă călătorie cu trenul prin India pentru a-și găsi mama pierdută de mult timp. Dar ceea ce începe ca o incursiune spirituală se termină într-un haos total, dar îi poate aduce pe eroii noștri mai aproape de ei înșiși.

Trenul asasinilor (2022)

www.youtube.com

BULLET TRAIN - Official Trailer (HD)

Fanii comediilor de acțiune vor fi încântați de acest film cu Brad Pitt, a cărui poveste se petrece pe un tren ultra-rapid care călătorește între Tokyo și Morioka. Filmul cu ritm alert, plin de scene de acțiune trăznite și trucuri imposibile, oferă o distracție pe cinste, dar, între timp, pot fi descoperite și interioarele legendarelor trenuri japoneze Shinkansen.

AMI MÉG ÉRDEKELHET