Fotografii de natură spectaculoase – vezi câștigătorii World Nature Photography Awards!

Au fost anunțate rezultatele celei de-a treia ediții a concursului de fotografie World Nature Photography Awards - premiul cel mare revine unei imagini uluitoare a unui aligator cu crustă de noroi!

© Sascha Fonseca

World Nature Photography Awards, cu sediul la Londra, este un concurs excepțional de fotografie de natură. Este pentru a treia oară când este anunțat un câștigător, iar scopul principal este protejarea naturii. Obiectivul este de a sensibiliza publicul cu privire la frumusețea mediului înconjurător prin intermediul unor fotografii spectaculoase și prin plantarea unui copac pentru fiecare fotografie înscrisă în competiție.

© Jens Cullman

În cadrul ediției 2023 a World Nature Photography Awards, au fost anunțați câștigătorii în cadrul a 14 categorii, iar premiul cel mare i-a revenit germanului Jens Cullman pentru fotografia sa cu un aligator. Aceste animale sunt cunoscute mai ales pentru forța și viteza lor înfricoșătoare, dar fotografia „Danger in the Mud" (Pericol în noroi) scoate în evidență o altă armă a acestora: răbdarea. Acest animal a așteptat atât de mult timp următoarea pradă, încât noroiul s-a uscat pe el.

Odată cu anunțarea câștigătorilor din 2023, World Nature Photography Awards a deschis și înscrierile pentru concursul de anul viitor: pentru o taxă de înscriere de 30 de lire sterline puteți trimite șase lucrări, ceea ce include și plantarea a șase copaci.

O SELECȚIE A FOTOGRAFIILOR PREMIATE:

© Silke Hullmann


© Javier Herranz Casellas


© Dr Artur Stankiewicz


© Norihiro Ikuma


© Hidetoshi Ogata


© Sitaram Raul


© Tom Shlesinger


© Aranyossy Tamás


© Antonio Coelho


© Partha Roy


© Alex Pansier


© Staffan Widstrand


© Vladislav Tasev


© Horváth Ádám


© Thomas Vijayan


© Li Liu


© Charles Schmidt


© Anirban Dutta


© Jake Mosher


© Andre Johnson


©Nicolas Remy


© Virgil Reglioni


© Adriano Morettin


AMI MÉG ÉRDEKELHET