Lac, munte, schi și artă – toate în același sat francez

Merită o vizită în oricare dintre cele patru anotimpuri.

Foto: Shutterstock


La poalele Alpilor francezi se află un sat francez de basm, care este o destinație ideală în orice perioadă a anului. În timp ce vizitatorii estivali se bucură de plimbări cu barca pe apele lacului Annecy, Talloires este o alegere sigură pentru schiori în timpul iernii.

La est de Lyon, în apropiere de granița cu Italia, se află Talloires, cu o populație de puțin sub 2.000 de locuitori. Cu clădirile sale medievale fermecătoare, satul aflat vizavi de mai cunoscutul Annecy, este o opțiune excelentă pentru turismul activ atât iarna, cât și vara.

Foto: Shutterstock

Pe lângă o varietate de sporturi nautice, în lunile mai calde se pot face drumeții în Alpi, echitație, speologie sau zbor cu parapanta. Iar în timpul iernii, schiul este pe primul loc, cu stațiunile Megéve, Espace Diamant și La Clusaz, una dintre favoritele familiilor franceze, toate în apropiere.Istoria satului poate fi urmărită până în vremurile romane antice, deși străzile pietruite, bisericile romantice și casele mici din piatră au un aer mai mult medieval. Cele mai notabile clădiri sunt Château de Menthon, o fortăreață medievală, și fosta abație, acum un hotel de patru stele. În jurul portului de pe malul lacului, există o serie de restaurante, baruri și cafenele care oferă o selecție de gastronomie franceză, precum și brânzeturi și preparate din bucătăria savoiardă de casă.

Foto: Facebook/Didier Bailett

Talloires este, de asemenea, un centru cultural, un paradis pentru artiști și scriitori în ultimul secol, în special datorită scriitorului francez André Theuriet, care a locuit aici timp de mulți ani. Dar peisajele sale frumoase se mândresc, de asemenea, cu vizitatori celebri precum Paul Cézanne sau Mark Twain. Prin urmare, nu este surprinzător faptul că găzduiește mai multe expoziții și evenimente culturale în fiecare an, inclusiv piața de artă de vară.

AMI MÉG ÉRDEKELHET