Sohasem szállna le a futurisztikus repülő szálloda

Egy jemeni mérnök egy mesterséges intelligencia (AI) által irányított, nukleáris energiával hajtott repülőgépet álmodott meg, amely szállodaként funkcionálna és megszakítás nélkül lenne képes repülni.

Hashem Al-Ghaili tervezte meg azt a Sky Cruise névre keresztelt high-tech gépet, amely valójában egy repülő szálloda lenne, 20 nukleáris meghajtású motorral felszerelve, 5000 utas szállítására elegendő helykapacitással.

Egyelőre elképzelhetetlen, hogy egy repülő közlekedési eszköz sose landoljon, pedig az Al-Ghaili által megálmodott Sky Cruise a tervek szerint nem szállna le. Repülők vinnék a levegőben lévő szállodába a vendégeket, és a tankolás, valamint a szervizelés is az égben zajlana. A tervező számításai szerint a gép önvezetően működne, tehát pilótákra sem lenne szükség annak mozgásban tartásához.

A mérnök szerint 2030-ra már működőképesek lesznek azok a mini atomreaktorok, amelyek a későbbiekben repülők meghajtására is alkalmasak lesznek. A repülő szállodában helyet kap több étterem, játszóház, bevásárlóközpont, edzőterem, orvosi rendelő, mozi, színház, úszómedencék, koktélbárok. Ezen felül a rendhagyó repülőt úgy építenék meg, hogy az utazási betegségben szenvedők ne érezzenek semmit abból, hogy a levegőben vannak.

Videó az atomhajtású repülő hotelről

youtu.be

Nuclear-Powered Sky Hotel
AMI MÉG ÉRDEKELHET