Nemții au și ei un fel de Ibiza, doar că fără aglomerație

Insula germană, care a devenit o destinație de petrecere, a luat cu adevărat avânt în anii 1960, fiind una dintre favoritele lui Brigitte Bardot și Thomas Mann, printre alții.

Foto: Unsplash

Lumea abundă în stațiuni renumite, printre altele, pentru că sunt preferate de oamenii bogați. Dar există o insulă germană care rămâne necunoscută, în ciuda istoriei sale îndelungate ca destinație de petrecere pentru celebrități. Situată în Marea Nordului, în apropiere de granița cu Danemarca, plajele de nisip, comorile naturale și restaurantele gastronomice ale insulei Sylt au atras recent atenția unui număr tot mai mare de călători bogați.

Foto: Getty Images

Sylt a început să atragă atenția în anii 1960, când s-a rebranduit ca destinație de petrecere.

După o vizită pe insulă a unui playboy german bogat, Gunter Sachs, multe dintre celebritățile lumii au decis să arunce o privire la locul "nou descoperit". Oaspeții VIP, inclusiv soția de atunci a lui Sachs, actrița franceză Brigitte Bardot, au fost atrași de Sylt pentru viața de noapte vibrantă, stilul de viață extravagant și prima plajă pentru nudiști din Germania.

Foto: Getty Images

Ulterior, insula a devenit un simbol al opulenței și al bogăției, dar și un refugiu pentru celebrități care se ascundeau de ochii publicului. Însă acestea nu au fost primele celebrități care au vizitat-o: Sylt a fost, de asemenea, destinația preferată a lui Thomas Mann, una dintre cele mai mari figuri ale literaturii germane, care și-a petrecut adesea vacanța între cele două războaie mondiale în orașul Kampen de pe insulă.

Foto: Getty Images

Plajele albe, cu nisip fin, restaurantele cu bucătărie rafinată și hotelurile de cinci stele de la Marea Nordului sunt în continuare principalele atracții de pe Sylt. Printre acestea din urmă se numără Hotelul Budersand, care oferă, de exemplu, un centru spa, un teren de golf și un restaurant cu stele Michelin, Kai3. Acesta nu este singurul restaurant de lux din zonă: aici se află și Söl’ring Hof, cu două stele Michelin.

Desigur, nu doar preparatele delicioase îi atrag pe oameni în Sylt.

Cu cei 40 de kilometri de coastă și dunele de nisip caracteristice, insula este, de asemenea, o destinație promițătoare pentru iubitorii de natură. În plus, Marea Wadden care înconjoară insula a fost inclusă în Patrimoniul Mondial UNESCO încă din 2009: la reflux, vizitatorii pot face o plimbare pe bălțile de maree pentru a observa biodiversitatea și ecosistemul unic.


AMI MÉG ÉRDEKELHET