6 mâncăruri stradale germane de neratat în timpul unui city break

Sărate sau dulci, calde sau reci, cu carne sau cu muștar – street food-ul german are câte ceva pentru toată lumea.

cârnaț alb bavarez Germania
Foto: Shutterstock

Oriunde mergi în Germania, vei găsi o varietate bogată de street food. Încearcă cât mai multe delicatese autentice pentru a face din vizitarea obiectivelor turistice o aventură culinară!

Pretzel prăjit

Fotó: Shutterstock

O mâncare stradală germană populară, deoarece este delicioasă și ușor de consumat, fiind disponibilă în numeroase locuri, în orice moment al zilei. Pe lângă varianta simplă există și versiuni cu brânză sau muștar.

Currywurst

Fotó: Shutterstock

O adevărată specialitate germană care trebuie neapărat încercată. Este de obicei preparat din cârnați (bratwurst) prăjiți, uneori fierți, tăiați în cubulețe, cu ketchup, pudră de curry și uneori sos Worcestershire. Condimentele adaugă o aromă plăcută cârnaților tradiționali, făcând ca rezultatul să fie ușor picant, dar cu o notă de aromă autentică. Majoritatea localurilor îi servesc pe o farfurie simplă de carton cu cartofi prăjiți, dar merită să încerci mai multe, deoarece condimentele sunt uneori unice.

Weisswurst 

Foto: Pixabay

Cârnațul alb bavarez, este o adevărată instituție, mai ales în jurul orașului München, unde se mănâncă cel mai bine cu mult muștar dulce, un covrig sărat și, bineînțeles, un pahar rece de bere. Gustul nu este foarte diferit de cel al cârnaților tradiționali, dar este făcut folosind un proces diferit, ingredientele sunt măcinate foarte minuțios și nu se adaugă boia de ardei.

Leberkäse

Foto: Shutterstock

De asemenea, o specialitate bavareză, se prepară din 1776 și este o mâncare stradală foarte populară în toată Germania și chiar și în Austria, fiind disponibilă aproape la fiecare colț de stradă. Conține multă carne de vită și de porc, cu multe condimente, fiind de obicei servită cu pâine proaspătă, muștar și poate niște murături.

Frikadellen

Foto: Pixabay

Frikadellen este o specialitate asemănătoare chiftelelelor, preparată din carne tocată, eventual cu ceapă sau usturoi, sare, piper și pesmet. În snack-barurile germane se servește de obicei cu un sos de curry și/sau sos de roșii picant, asemănător cu currywurst. E o gustare rapidă și simplă, consumată caldă sau rece, cu sau fără brânză, sau cu o salată.

Schneeball

Foto: Shutterstock

De neratat la târgurile de Crăciun, acești „bulgări de zăpadă” sunt făcuți din aluat sfărâmicios și, după cum sugerează și numele, sunt rulați prin zahăr pudră, dar există și versiuni cu ciocolată, nucă de cocos sau migdale. Crocanți la exterior și moi în interior, sunt un adevărat deliciu de sărbători, fiind o specialitate locală din orașul Rothenburg ob der Tauber din sudul Germaniei.

AMI MÉG ÉRDEKELHET