Kisebb fogyasztás és emisszió – ezt kínálja a Google Maps új funkciója!

A Google Maps alkalmazásban megjelent egy új funkció, amivel környezetbarát útvonalat választhatunk, ha autóval utazunk.

Fotó: Unsplash

Összesen 40 országban tették elérhetővé az újdonságot, amitől azt várják, csökkenti a szén-dioxid-kibocsátást.

A Google napokon belül azt is lehetővé teszi, hogy az Európában és Észak-Amerikában autózók majd úgy választhassák ki a környezetbarát útvonalat, hogy megadják a kocsi motorjának típusát is, hogy a legideálisabb útvonalat és a legpontosabb üzemanyag- vagy energiahatékonysági adatokat kapják.

Fotó: Unsplash

A környezetbarát útvonal funkció csak online módban lesz elérhető, mert a Google Maps a friss közlekedési helyzet alapján tervezi meg az útvonalat.

Útvonaltervezéskor a jobb felső sarokban található Beállítások menüpontra menj rá, és az Útvonalopcióknál aktiválhatod az új lehetőséget. A Google Maps azt is megmutatja, hogy mekkora a különbség üzemanyag-használatban és utazási időben, ha leggyorsabb vagy ha a legkörnyezetkímélőbb utat választod.

Emellett immár az elektromos töltőállomásokat is feltüntetik, ezzel is arra ösztönzik az autósokat, hogy fenntarthatóbb módon közlekedjenek, sőt, a kerékpárutakról is sokkal több információ lesz látható a térképen.

AMI MÉG ÉRDEKELHET