A Google Maps nemcsak abban segít, hogy ne tévedj el - íme 3 további hasznos funkció!

A legtöbben tájékozódásra, illetve útvonaltervezésre használják a Google Maps térképét, de arról kevesen tudnak, hogy az alkalmazás ennél többet is tud nyújtani a felhasználóknak. Mutatjuk, hogyan és mire használhatjuk még az applikációt!

Fotó: Shutterstock


Várható érkezés

A legtöbben a Google Maps útvonaltervező funkcióját használjuk: az alkalmazás a legtöbb esetben pontosan tudja, mikor indulnak a buszok, villamosok, vonatok. A tömegközlekedési opció kiválasztása alatt viszont nemcsak azt tudjuk megnézni, hogy mikor indul egy-egy járat, hanem azt is, hogy mikor ér az adott helyre az. Tehát ha például 11-re kellene odaérnünk valahova, az „érkezés” opciót kiválasztva az applikáció felsorolja nekünk azokat a tömegközlekedési lehetőségeket, melyekkel időben oda tudunk érni.

Fotó: Shutterstock

Helyek mentése

Mindenkivel megesett már, hogy beült valahova, jól érezte ott magát, de később már nem emlékezett a hely nevére... A Google Térképen lehetőségünk van megjelölni, illetve elmenteni azokat a helyeket, ahol már jártunk. Csak kattintsunk rá a térképen, majd görgessünk jobbra egy kicsit és válasszuk ki a „mentés” lehetőséget. Ezt követően akár kategorizálhatjuk őket, például éttermek, szórakozóhelyek vagy múzeumok címszó alatt.

Fotó: Shutterstock

Parkolás

Bizonyára sok emberrel megesett már, hogy leparkolta valahova az autót, majd az ügyintézést követően kiment a fejéből, hogy pontosan hol is sikerült leállítani a járművet. A Google Maps funkciójának köszönhetően megjelölhetjük a parkolási helyszínt. Ehhez nem kell mást tennünk, mint rákattintani az éppen aktuális tartózkodási helyzetet jelölő kék pontra, majd kiválasztani az opciók közül a „parkolás mentése” lehetőséget. Ezt könnyedén vissza tudjuk keresni az alkalmazás keresőjében, majd törölhetjük is a jelzést.

Fotó: Unsplash

AMI MÉG ÉRDEKELHET